Social democrații speră într-o minune, liberalii sunt liniștiți în privința ultimelor declarații ale liderului PSD, Victor Ponta, conform căruia USL îşi va desemna candidaţii la alegerile locale şi parlamentare până în luna iunie, în urma unui proces de validare publică, respectiv a unor alegeri preliminare deschise tuturor cetăţenilor
Senatorul PNL Cristi Bîgiu, candidatul USL la Consiliul Județean, a declarat astăzi că precizările lui Victor Ponta se referă la alegerile parlamentare și în nici un caz la desemnarea candidaților consiliilor județene, care au fost desemnați definitiv în luna septembrie anul trecut.
”A fost greșit înțeleasă declarația domnului Ponta. Este vorba despre alegerile generale în care, în principiu, parlamentarii își păstrează colegiile. Aici nu se pune problema unei concurențe între PNL și PSD. Este vorba de un control intern, de niște alegeri la nivel de filială de partid și nu o simulare de alegeri. Conform protocolului, candidatura la Primăria municipiului reședință de județ și președinția Consiliului Județean sunt stabilite și sunt comune. Există primării unde eu susțin candidatul PNL iar cei de la PSD susțin candidatul lor, atunci se poate face un sondaj intern”, a explicat senatorul PNL, Cristi Bîgiu.
Liberalul a adăugat că indiferent de ce demersuri se vor face din teritoriu și de amenințările unora dintre social democrați că vor pleca din partid dacă nu vor fi ei cei sprijiniți pentru obținerea funcțiilor râvnite, candidatul pentru Primăria Buzău va fi din partea PSD iar la Consiliul Județean va fi al PNL: ”Nu este vorba despre candidatura la Consiliul Județean și nu e vorba despre candidatura la Primăria municipiului reședință de județ. Candidatul este stabilit și este comun. La Primăria Buzău este candidat PSD, la Consiliul Județean este candidat PNL. De când vorbim, de un an de zile, la Buzău spunem că se va schimba candidatul iar pe cei de la PSD nu îi mai interesează USL, nu îi interesează să câștige alegerile ci doar să fie ei, în familie candidați. Asta nu o să vedeți niciodată la PNL”.
În aceeași intervenție, parlamentarul liberal a criticat vehement recenta ieșire a social democratului Victor Mocanu în care anunța, pentru prima dată public, că se gândește să plece la un alt partid dacă USL nu îl va sprijini să onțină un nou mandat în fruntea executivului județean.
”Avem șanse să luam 70% la alegeri iar candidatul PSD spunea public săptămâna trecută că daca nu va fi el candidat atunci pleacă în altă parte. Nu ar fi prima dată dar eu consider asta în primul rând o jignire pentru buzoieni. Pe cei de la PSD nu îi interesează să câștigăm alegerile, nu îi interesează ce probleme ne face PDL, ci îi interesează doar să fie ei candidați și atunci e bine”, a conchis Cristi Bîgiu.
Săptămâna trecută, social democratul Victor Mocanu anunța, pentru prima dată că ia serios în calcul plecarea la un alt partid dacă nu va fi lăsat de liderii USL să candideze pentru un nou mandat, așa cum își dorește.
”Eu voi candida la președinția Consiliului Județean iar acesta este un lucru cert. Sub ce siglă nici eu nu știu, până acum aceasta depinzând de formațiunile politice care vor dori acest lucru și care cred în mine și în victoria mea în alegeri. Acum sunt membru al PSD și automat mă regăsesc în USL. Dacă USL nu mă acceptă cu dorința mea de a candida, e problema lor. Răbdarea are și ea o limită iar dacă vezi că se depășește un prag, trebuie să vezi ce faci. Eu fac apel la domnii Ponta și Antonescu să se gândească cât mai repede vizavi de candidatura mea la președinția Consiliului Județean din partea USL.”, spunea Victor Mocanu.
Până la acel moment, social democratul spunea că va candida la miniparlamentul județean însă o va face fără a pleca din PSD.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.