Doi dintre parlamentarii liberali buzoieni, senatorul Cristi Bîgiu și deputatul Titi Holban, au făcut public astăzi, ce cale vor urma indemnizațiile de parlamentar pe care urmează să le încaseze. Dacă senatorul Cristi Bîgiu a decis ca banii pe care ar trebui să îi încaseze să meargă către Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, deputatul Holban a decis ca din banii încasați să ajute lunar cinci familii nevoiașe din Râmnicu Sărat să își achite diverse datorii la utilități sau medicamente.
„Am decis ca indemnizația de senator să o donez serviciului de Urgență a Spitalului din Buzău. Aceasta sumă nu este o sumă foarte mare fiind vorba de 4.222 lei net, nu trebuie să spune eu ce să se facă cu banii. Cred că știu cel mai bine șefii secției cum să îi gestioneze. Nu pot eu să merg să cumpăr nici medicamente, nici pansamente sau alte lucruri de care e nevoie. Cel mai bine știe șeful secției cum să îi gestioneze”, a declarat senatorul Cristi Bîgiu.
Spre deosebire de senatorul Cristi Bîgiu, deputatul Titi Holban spune că nu ar vrea să dea direct banii către familiile nevoiașe, pentru ca sumele să nu fie folosite în alte scopuri.
„Deja la cabinet vin cu mai multe probleme, că nu au bani pentru rețete, pentru curent, pentru întreținere, etc. Mă gândesc chiar să opresc documentele respective și să rog consiliera să meargă să achite facturile la curent, la farmacie sau unde mai trebuie. De asemenea, nu vor fi aceleași cinci persoane pe toată perioada ci banii vor fi dați în funcție de situațiile care se vor ivi”, a concluzionat deputatul Titi Holban.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.