Senatorul PNL, Cristi Bîgiu, a fost reconfirmat, drept candidat al USL la Consiliul Județean Buzău, în urma negocierilor purtate aseară și în cursul acestei dimineați între PSD, PNL și PC, partidele care fac parte din Uniunea Social Liberală.
În urma discuțiilor a reieșit, potrivit unor surse politice, că cel mai bine este ca USL să meargă, așa cum se stabilise deja în toamna lui 2011, pe mâna liberalului Cristi Bîgiu la Consiliul Județean. Decizia privind susținerea liberalului pentru șefia miniparlamentului județean nu va fi făcută publică imediat, ci pe data de 19 martie, așa cum a anunțat astăzi liderul PSD, Victor Ponta.

„Pe 19 martie, luni, secretarul general trebuie să finalizeze discuţiile în cadrul USL şi pe 19 să anunţăm încheierea în toate judeţele a negocierilor cu partenerii din USL. Asta înseamnă modul de candidatură pe listele de la consiliu judeţean şi consiliu local, candidaturile în teritoriu. Regula va fi a candidaturilor USL şi, dacă vor exista anumite excepţii în care vom merge separat, acestea vor merge cu caracter de excepţie”, a spus Ponta.

Totodată, social democratul le-a solicitat liderilor judeţeni ai PSD să îl ajute pe secretarul general al formaţiunii, Liviu Dragnea, pentru ca în această săptămână să fie finalizate negocierile cu partenerii din USL în privinţa judeţelor cu probleme, Buzău şi Maramureş.

„Vom avea numai candidaturi USL la consiliu judeţean şi primăria municipiu de judeţ fără nicio excepţie şi ultimele probleme trebuie rezolvate în această săptămână în aşa fel încât luni să anunţăm foarte clar deciziile. Inclusiv cu Bucureştiul suntem foarte avansaţi pentru a avea trei candidaţi de sector ai PSD, trei candidaţi ACD”, a spus ulterior Ponta, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPN, întrebat despre problemele existente în desemnarea candidaţilor din judeţele Buzău şi Maramureş.
De asemenea, Ponta a precizat că paritatea între PSD şi PNL în privinţa candidaţilor pentru locale este numai la scrutinurile pentru preşedinţia consiliilor judeţene. „Paritatea este la numărul de candidaţi la Consiliul Judeţean. Sigur, şi acolo a existat o anumită ponderare, noi avem 22, iar PNL 19. (…) În rest, pentru consilieri judeţeni, consilieri locali, primari, au fost esenţiale aceste două criterii: rezultatul din 2008, care diferă de la judeţ la judeţ, şi sondajele de opinie”, a explicat liderul PSD.

Chiar dacă lucrurile sunt bătute-n cuie iar liberalul Cristi Bîgiu este clar candidatul USL la Consiliul Județean, președintele CJ Victor Mocanu are rezerve în privința rezultatului ultimelor negocieri purtate la vârful USL.
”Nu cred că va fi Cristi Bîgiu candidatul USL la Consiliul Județean. În cel mai rău caz, dacă va fi candidat va fi din partea PNL. Președintele Victor Ponta a spus clar că se iau în calcul candidaturi separate în unele județe, lunea viitoare vom ști clar ce s-a stabilit”, a spus Victor Mocanu.
Senatorul PNL Cristi Bîgiu nu a putut fi contactat până la această oră.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Dacă se vor mai câcâi mult parcă văd că doctorul le face anestezie până la urmă. La primărie dacă nu se merge pe USL Costică pierde sigur. La consiliu judeţean voturile se vor împărţi dar câştigă sigur bâgiu. Mai bine s-ar consulta asupra consilierilor să aibă tot ce le trebuie , să se facă ceva şi în judeţul ăsta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.