Cristi Bîgiu, un senator care se impune când interpelează

Ieri, în conferinţa de presă săptămânală a PNL Buzău, greii organizaţiei au discutat cazul profesorului Dumitru Ene, colegul lor destituit din funcţia de inspector şcolar general şi repus în funcţie, dar pe hârtie, deşi prin hotărâre judecătorească, definitivă, executorie şi irevocabilă. Cum hotărârea nu a fost dusă la împlinire, pretextându-se o eroare de dactilografiere, cazul a devenit şi mai scandalos, mai ales că, la orizont, a apărut şi un control al procurorilor anticorupţie, asupra investiţiilor derulate sub mandatul lui Dumitru Ene, la Inspectoratul Şcolar.

Cristi Bîgiu, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Buzău, a relatat ziariştilor cum l-a luat la întrebări, politicos şi conform uzanţelor, pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu: „Am făcut interpelarea domnului ministru Funeriu, dar am şi discutat legat de ceea ce se întâmplă în judeţul Buzău, de faptul că, de trei luni de zile nu s-a respectat o hotărâre judecătorească. A zis că nu crede că e doar o eroare materială cea care a amână numirea domnului Ene şi că va rezolva imediat. Ceea ce l-am şi rugat. Sperăm să nu se întâmple ca în alte judeţe, ca, nu chiar în aceeaşi zi sau a doua zi, după ce este repus în funcţie, să fie schimbat, creându-se în continuare un abuz pe diferite motive”. Cristi Bîgiu spune că ministrul Educaţiei a ridicat din umeri la această din urmă posibilitate sau temere expusă de senatorul liberal: „N-a dat niciun răspuns, dar a spus că este un om care respectă legea. Sunt convins că poate săptămâna viitoare o să vedem dacă o respectă sau nu”, a încheiat vicepreşedintele liberalilor buzoieni.

Pe acelaşi subiect, Cristi Bîgiu a fost completat de colegul său, preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, care a ironizat „moda” lansată în mai toate domeniile în care s-au câştigat astfel de procese, trendul fiind ca, după ce persoanele destituite au primit decizia în instanţă de a fi reinstalate pe funcţie, a doua zi sau chiar în aceeaşi zi, aceleaşi persoane să primească şi decizia de eliberare din funcţie. Deputatul liberal s-a arătat mai sceptic, spunând că sunt toate şansele ca şi la Buzău să se întâmple acelaşi lucru.

C.S., S.D.

1 COMENTARIU

  1. BAI baiatu acum un an parca voiai sa pleci cu tot cu bagaje ,adica ceva partid pnl,la pdl dar nu ti a esit combinatia.Se pare ca nu ti prea place la senat pentru simplul motiv ca acolo nu se numara bani ,si vrei cons jud administrativ unde poate te refaci financiar Vrabia malai viseaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.