Numai comisar la Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) să nu fii!.. Și asta pentru că sunt şanse mari să vină cetăţeanul şi să-ți ceară să verifici calitatea unui prezervativ folosit, ori să vezi care este starea de spirit a unei găini un pic cam tristă. Iar situația este cât se poate de reală, angajații de la OPC fiind nevoiți nu doar să preia sesizările de acest fel ci și să ofere niște răspunsuri cetățenilor nemulțumiți.

De departe, cea mai interesantă reclamație venită în ultima vreme la OPC Buzău este a unui buzoian, supărat peste măsură pe un prezervativ. Tânărul s-a plâns la OPC că prezervativul a cedat exact când făcea dragoste cu iubita lui, iar detaliile intime nu s-au oprit aici. Solicitați să verifice calitatea prezervativului,  comisarii de la OPC au oferit rapid și o soluție reclamantului: consumatorul nu și-a însușit instrucțiunile de utilizare a produsului, în momentul cu pricina.

„Reclamația a fost transmisă prin e-mail și se referea la un prezervativ care s-a deteriorat, s-a spart în timpul utilizării. Reclamantul cerea verificarea produselor și dacă se poate aplica sancțiune. Reclația a fost neîntemeiată. Depinde cum a ştiut reclamantul să-și însușească instrucțiunile de utilizare și cum l-a exploatat”, a declarat Liliana Badiu, comisar OPC.

Alt buzoian și-a reclamat găina apatică

Tot din ciclul reclamațiilor „trăsnite” face parte și sesizarea venită de la un buzoian îngrijorat din cale-afară, de starea găinii pe care tocmai o cumpărase din târg. Omul a fost pus serios pe gânduri după ce pasărea a devenit cam apatică, la scurt timp după achiziţionare. În acest caz, problema a fost mult mai simplă decât în cel cu prezervativul spart, pentru că, la o primă inspecție, comisarii OPC și-au dat seama că gâina nu era tristă și nici dor de stăpân nu îi era. Pur și simplu, pasărea avea picioarele legate cu o sfoară şi, imediat cum i s-a dat drumul, a prins viaţă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.