Ionica TARAU
România a inaugurat recent un nou număr unic de urgență pentru persoanele cu dizabilități de auz și vorbire. Noul număr de telefon, 113, este noul număr de urgențe ce poate fi folosit de persoanele surde dar numai după ce acestea se înregistrează la STS pe baza actului de identitate, al certificatului de handicap și a numărului de telefon.
„Începând de luni în România există serviciul 113, prin SMS, pentru persoanele surde. Persoana surda trebuie să completeze o cerere pe site-ul www.sts.ro unde atașează buletinul, o copie după certificatul de handicap și numărul de telefon pentru a putea fi identificat, și abia apoi pot utiliza numărul unic de urgențe destinat surzilor. Cei care nu se înregistrează la STS nu vor putea apela 113 prin SMS”, a declarat Ionica Tarău.
Chiar dacă a devenit funcțional din data de 26 octombrie serviciul de urgențe pentru persoanele surde nu este deloc ușor de utilizat. Pentru a putea trimite solicitări de ajutor prin SMS persoanele cu deficiențe de auz trebuie să urmeze o serie de pași după ce în prealabil s-a înregistrat ca persoană cu deficiențe de auz la Serviciul de Telecomunicații Speciale.
„Mai întâi persoana surdă apelează 112, operatorul vede locația unde este persoana surdă iar apoi persoana poate trimite SMS la 113, așteaptă să primească răspunsul și abia apoi persoana poate fi salvată de personalul de pe ambulanță pompieri sau poliție”, a mai spus Ionica Tarău.
În județul Buzău trăiesc peste 700 de persoane surde dar totodată, Buzăul este și județul cu cei mai mulți interpreți în limbajul mimico-gestual.

1 COMENTARIU

  1. […] România a inaugurat recent un nou număr unic de urgență pentru persoanele cu dizabilități de auz și vorbire. Noul număr de telefon, 113, este noul număr de urgențe ce poate fi folosit de persoanele surde dar numai după ce acestea se înregistrează la STS pe baza actului de identitate, al certificatului de handicap și a numărului de telefon. „Începând de luni în România există serviciul 113, prin SMS, pentru persoanele surde. Persoana surda trebuie să completeze o cerere pe site-ul http://www.sts.ro unde atașează buletinul, o copie după certificatul de handicap și numărul de telefon pentru a putea fi identificat, și abia Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.