imagine de arhivă

Dezastrul înregistrat  în acest an la examenul de bacalaureat nu-i va afecta doar pe elevii care nu au obținut note de trecere. Fiecare buzoian va plăti practic lipsa de pregătire a liceenilor, pentru că majoritatea celor picați, și nu numai, vor îngroșa rândurile șomerilor și vor trebui indemnizați cel puțin șase luni.
În acest an, 1600 de elevi nu au promovat examenul de bacalaureat iar alți 200 au ales să nu se mai prezinte. De cealaltă parte, nu toți liceenii care au obținut note de trecere la examenul maturității au de gând să își continue studiile. Cu siguranță o parte își vor încerca norocul în afara granițelor, însă având în vedere situația economică de pe întregul continent mare parte dintre aceștia se vor regăsi în evidențele AJOFM Buzău.
Dacă absolvenții de liceu fără diplomă de bacalaureat își vor depune actele pentru a primi ajutorul de șomaj de care pot beneficia în condițiile legii în următoarea jumătate de an, bugetul AJOFM Buzău, destinat acordării ajutorului de șomaj. va trebui mărit,după cum estimează specialiştii în domeniu,  cu mai mult de jumătate.
Liceenii buzoieni care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat mai au la dispoziție mai puțin de trei săptămâni până când își pot depune dosarele de șomaj la sediul AJOFM Buzău. Conform legii, actele trebuie depuse în termen de 60 de zile de la absolvirea liceului, adică de la terminarea cursurilor în data de 1 iunie. Cei care își vor completa dosarele până la finalul lunii în curs vor putea primi în următoarele 6 luni câte 250 de lei pe lună din partea statului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.