GALERIE FOTO: Simulare de incendiu la Spitalul Județean

0

ISU Buzău a organizat, joi, un exerciţiu pentru verificarea pregătirii și a capacității de reacție în cazul producerii unui incendiu la Spitalul județean de Urgență Buzău. Scenariul exerciţiului a prevăzut producerea unui incendiu într-un cabinet, la etajul 1, din corpul clădirii policlinică, incendiul fiind observat de către o asistentă care a intrat în cabinetul respectiv, la aproximativ 10 minute după inițierea acestuia.

Imediat după observare, cadrele medicale aflate în tura de serviciu au început să acționeze pentru salvarea și evacuarea pacienţilor aflaţi pe holuri şi în cabinetele învecinate. Concomitent cu salvarea şi evacuarea pacienţilor, s-a cerut ajutor personalului auxiliar care a acţionat cu mijloacele iniţiale de primă intervenţie aflate în dotarea spitalului. De la curenţii de aer creaţi din cauza spargerii geamurilor şi a distrugerii uşilor în timp ce se executa evacuarea persoanelor din clădire, incendiul s-a extins cu repeziciune şi la celelalte încăperi. Din această cauză cinci persoane adulte nu s-au putut evacua şi a fost intoxicate cu fum, două dintre acestea fiind inconştiente.

 

Incendiul a fost anunțat la 112 în momentul în care pompierii angajați ai spitalului nu au mai făcut față și au avut nevoie de ajutor specializat de la ISU Buzău. Mai multe autospeciale și-au făcut apariția și au ajutat la stingerea flăcărilor și la evacuarea victimelor care au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe.

Concomitent un grup de cetățeni turbulenți au încercat să forțeze intrarea în Spitalul Județean sub pretextul salvării apropiaților din încăperile cuprinse de flăcări. Astfel, a fost nevoie și de intervenția echipelor speciale ale Jandarmeriei care i-au potolit pe scandalagii.

În cadrul exerciţiului au fost concentraţi aproximativ 110 pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă propuse, fiind dislocate un număr de 27 autospeciale de intervenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.