Surpriză de proporții pentru Florina Stoian, revenită joi pe postul de șef al Inspectoratului Școlar Buzău. Miercuri a venit faxul de reinstalare pe post, după victoria obținută în instanță în lupta cu Ministerul Educației, joi dimineață a venit Corpul de Control al ministrului să o ia la bani mărunți.
Vizita oficialilor de la București în aceeași zi în care Stoian a fost repusă pe post nu pare nicidecum o coincidență, așa cum au spus inspectorii, ci pare mai degrabă o răzbunare, o modalitate de a-i găsi nod în papură celei care l-a înfruntat pe șeful învățământului românesc.
”Erau să ajungă înaintea mea la inspectorat cei de la minister. Mi-au prezentat un document prin care m- au înștiințat că verifică activitatea de la 1 martie 2017 și până în prezent. Sunt porniți rău de tot. Au spus că e o coincidență controlul, vor rămâne la Buzău o săptămână, o săptămână jumate probabil. Nu pleacă până nu găsesc ceva, caută ceva ca să mă demită din nou”, a declarat joi Florina Stoian.
Între timp, joi a venit rândul unui alt fost inspector general demis luna trecută să se bucure de victorie în lupta cu ministrul Liviu Pop. Este vorba despre fotul inspector general al IȘJ Brăila, Cătălin Canciu, care a fost demis alături de Stoian și de alți 11 șefi de inspectorate, luna trecută.
Canciu și-a căutat dreptatea în justiție, la fel ca și Florina Stoian, și a câștigat la Curtea de Apel Galați revocarea ordinului de ministru prin care a fost înlăturat din funcția câștigată prin concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.