Sindicaliștii buzoieni nu sunt dispuși să discute cu reprezentanții Guvernului în teritoriu. Deși, în lumina ultimelor mișcări de stradă, Executivul a dispus ca în toată țara să fie intensificat dialogul social, membrii confederațiilor sindicale nu au fost deloc interesați de această propunere.
Cornel Radu, liderul CNSLR Frăția, consideră extrem de tardivă invitația la dialog făcută de autorități, drept pentru care a ales să nu se prezinte la întâlnirea de astăzi.
„În urmă cu câteva luni, confederațiile sindicale au luat hotărârea să se autosuspende din toate aceste forme de dialog social având în vedere că Guvernul, condus de Emil Boc, nu a respectat nimic din cele discutate. În plus, în plan local eu m-am autosuspendat de un an jumătate din această comisie în urma unei nemulțumiri. La vremea respectivă, învățământul era în stradă iar prefectul ne-a convocat să ne povestească câte tone de îngrășăminte și de semințe are la Buzău. Atunci, eu am avut o discuție mai dură și m-am autosuspendat considerând că nu am de ce să particip la așa ceva. Dar mă întreb de unde atâta grijă, așa deodată, că dialog din ăsta nu a mai fost demult? Anul trecut a apărut noul cod social iar în 30 de zile trebuia convocată Comisia de Dialog Social pentru reconstituire. Păi, cele 30 de zile au trecut de când lumea și pâmântul. Până când premierul nu va respecta ce au solicitat sindicatele nu vom participa la nici o comisie”, a precizat liderul CNSLR Frăția, Cornel Radu.

Pe de altă parte, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Ion Dobre spune că nu a participat la întâlnirea de astăzi pentru că sindicatul din care face parte este reprezentat de către un alt om în cadrul acestei comisii. „Sindicatul din care fac parte este afiliat unei confederații care a desemnat o altă persoană care, chipurile, reprezintă uniunea la nivel local deși nu s-au făcut în acest sens nici un fel de demersuri legale și, prin urmare, acea persoană a fost invitată și nu eu. Nu este vina prefectului deși atunci când au mai fost Comisii de Dialog Social, prefectul a considerat că este bine să mă anunțe și pe mine însă, de această dată nu am fost invitat”, a precizat liderul S.Î.P. Buzău.
Astfel, la discuţiile de astăzi cu prefectul Paul Beganu au fost prezențoi doar reprezentantul Confederaţiei Sindicatelor Democratice și directorii de instituţii din Buzău.
„Astăzi a avut loc prima ședință a Comisiei de Dialog Social care a avut mai mult un caracter organizatoric dar în același timp am discutat și de prioritățile imediate ce ar trebui luate în discuție. S-a stabilit ca ședințele Comisiei de Dialog Social să se desfășoare în fiecare a treia joi din lună la ora 15.00. Din partea sindicatelor nu a participat decât domnul Albu din partea Confederației Sindicatelor Democratice”, a precizat prefectul Paul Beganu.
Întrunirea membrilor Comisiei de Dialog Social a fost organizată ca urmare a ordinului premierului Emil Boc. Acesta le-a impus autorităţilor locale să intensifice dialogul social în teritoriu după ce, în ultimele zile, mii de persoane au ieșit în stradă scandând lozinci împotriva președintelui Traian Băsescu și a Guvernului.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Observam cu regret ca au disparut SOBOLANII care scriau pana acum cu mare spor , gen TETELU, adica tovarasul ion vasile si altii de teapa lui!
    Oare li s-a facut cumva frica pentru ca sunt mari sustinatori ai puterii muribunde? EI, marii unpr-isti!
    Doamne….Da doamne! TETELULE, cum stam cu tabloul din sufragerie de la Omar Haissam? L-ai bagat pe foc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.