Rușii de la Mechel vor să își ia mâna de pe fabrica Ductil Steel Buzău. Cu toate acestea buzoienii nu sunt deloc îngrijorați, ba mai mult, văd eliberarea de sub „jugul” rusesc ca o binecuvântare.Liderul de sindicat de la Ductil Buzău, Gheorghe Botică, susţine că cel mai bine ar fi ca fabrica să fie vândută de grupul rus.
„La punctul de lucru de la Buzău sunt 1.030 de salariaţi, iar 570 sunt la Oţelul Roşu, deci 1.600 de oameni. Personal, şi e părerea a cel puţin 90 la sută din salariaţi, vă spun că este mai bine să plece. Noi am înţeles ce e comunismul după 2007, după ce ne-au preluat ruşii. Cine nu a trăit lângă ei nu ştie ce e comunismul. Nu vin decât cu ordine şi dispoziţii. Nu există cuvântul înţelegere. Au încercat să ne impună să învăţăm limba rusă, le-am explicat clar că nu se poate, angajaţii nu au de ce să fie obligaţi să înveţe limba rusă. E din suflet dorinţa noastră să plece, să ne lase în pace, poate vin alţii cu care să ne înţelegem mai bine. Ruşii şi-au respectat clauzele din contractul colectiv de muncă, dar n-au făcut nimic bun”, afirma liderul de sindicat de la Ductil Steel Buzău, Gheorghe Botică.
El a precizat că în acest moment oamenii sunt „bulversaţi, daţi peste cap, panicaţi”, dar li se recomandă să-şi continue activitatea, dincolo de anunţul privind vinderea fabricii de către grupul Mechel.
„Oamenii muncesc. Sunt în activitate, sunt bulversaţi, daţi peste cap, panicaţi, nu sunt siguri pentru ziua de mâine. Le transmit să-şi vadă de treabă. Noi muncim la capacitate maximă, ne vedem de lucru. Sunt şi mulţi unici întreţinători de familii. Dacă ar închide, oamenii vor pleca cu plăţi compensatiorii prevăzute în contractul colectiv de muncă”, a spus liderul sindical. Salariul minim al unui angajat la Ductil Steel Buzău este 1.480 de lei.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.