Sindicaliştii Sanitas din Buzău anunţă că vor recurge la grevă dacă Guvernul nu va ţine cont de doleanţele lor privind îndepărtarea inechităţilor salariale existe în rândul categoriile de salariaţi, urmând a fi susţinuţi în demersurile lor şi de medicii afiliaţi Sindicatului Independent al Medicilor din Buzău, care oricum „erau pe picior de război”.
Potrivit liderului Sanitas Buzău, Luminiţa Turcu, semnalele pe care le are vineri de la colegii din Spitalul Judeţean, după anunţul federaţiei că se va trece la organizarea de greve, sunt pozitive, de susţinere a acţiunilor de protest, inclusiv a grevei generale.
„Încă de la primele ore ale dimineţii, colegii mei şi-au manifestat solidaritatea în susţinerea demersurilor noastre. Din 20 septembrie, trecem la strângerea de semnături de la membri Sanitas şi de nemembrii care vor dori să ne susţină pentru declanşarea conflictului de muncă. Luni, în şedinţa Consiliului Judeţean Sanitas Buzău vom alege una dintre zilele de marţi pentru pichetarea ministerelor şi daca doleanţele nu ne vor fi rezolvate mergem până la forma ultimă de protest, întâi grevă japoneză. apoi generală”, a declarat vineri liderul Sanitas Buzău, asistent Luminiţa Turcu.
Ea a adăugat că dacă se va organiza grevă generală, vor fi asigurate urgenţele şi o treime din activitate: „întotdeauna prioritatea noastră este pacientul. Greva, dacă e japoneză, ori generală, ne gândim să nu afecteze pacientul şi nici îngrijirile care i se acordă. Vom asigura urgenţele si o treime din capacitatea de muncă se asigură. Pacientul nu va fi afectat”.
Pe de altă parte, liderul Sanitas Buzău a adăugat că, mai mult ca sigur, în acţiunile sindicale ce vor fi demarate de angajaţii Spitalului Judeţean Buzău se vor implica şi medicii, membrii ai Sindicatului Independent al Medicilor din Buzău.

„Mai mult ca sigur ne vor susţine, ei oricum eu pe picior de război iar faptul că avem doleanţe unitare înseamnă că foarte probabil ne vor susţine cum şi noi i-am susţinut în demersurile lor. Capătul nostru de acuzare vis a vis de forurile guvernamentale este faptul sunt categorii profesionale care au fost omise din ordonanţa uniformizării salariale, o ordonanţă pe care o aşteptam făcută bine şi pentru toate categoriile profesionale, pe care să punem baza noii legi de salarizare unice care se preconizează pentru 2017, însă sunt discrepanţe foarte mari între unităţile clinice si cele neclinice, între asistenţii cu studii postliceale şi cei cu studii universitare”, a declarat liderul Sanitas Buzău, asistent Luminiţa Turcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.