UPDATE: Încă 10 angajați ai DSP Buzău, de la Inspecția Sanitară, au fost confirmați, luni seară, cu coronavirus. În total 14 angajați au fost declarați pozitiv Covid-19 în urma  testelor de laborator. Dintre acceștia doi au fost externați. Eeste vorba despre directorul Cristina Ungureanu și epidemiologul Carmen Scîntei.Situație critică la DSP Buzău unde mai mulți angajați sunt infectați cu coronavirus.

Conform datelor oficiale 4 angajați sunt confirmați cu Covid-19 iar pentru alți 14 se așteaptă rezultatul testelor de laborator care, cel mai probabil, vor fi pozitive. Dacă diagnosticul va fi confirmat în laborator DSP va ajunge să lucreze fără un sfert din personal care și așa este insuficient.

Ministrul Nelu Tătaru s-a oprit, luni, preț de câteva minute la sediul Direcției de Sănătate Publică Buzău unde a stat de vorbă cu directorul executiv adjunct economic Daniela Dumitru cea care se află în prezent la conducerea instituției după ce directorul Cristina Ungureanu și epidemiologul Carmen Scântei au fost confirmate cu coronavirus pe 1 iulie.

„Astăzi am primit vizita domnului ministru care a dorit să verifice situația la DSP Buzău, cum suntem organizați, ce probleme avem și ne-a asigurat de tot sprijinul domniei sale în greutățile pe care le întâmpinăm. Până la acest moment nu am întâmpinat situații care să nu le putem face dar în cazul în care vom avea probleme vom avea sprijinul Ministerului”, a spus directorul executiv adjunct Daniela Dumitru.

Sursa citată a precizat că nu poate spune cum s-a ajuns ca tocmai angajații DSP să se infecteze cu temutul virus însă spune că instituția a luat toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului și la ceilalți angajați.

„Fiind vorba despre o transmisie comunitară extinsă este greu să stabilim acum care a fost traseul epidemilogic. Căutăm, cu personalul care îl avem, să alternăm perioadele orare astfel încât să evităm extinderea acestei infecții în rândul personalului. Avem 4 confirmați dar avem și 14 persoane cu suspiciune de infecție care așteptăm, să fie confirmate și de laborator”, a declarat Daniel Dumitru.

Șefa DSP Buzău a explicat și de ce instituția s-a aflat pentru o perioadă în incapacitate de a procesa teste PCR dar a dat asigurări că laboratorul instituției funcționează la capacitate normală și acum șunt și kit-uri de testare în stoc.

„Sunt proceduri de achiziție care presupun anumite termene de așteptare și mai apar sincope în aprovizionarea cu kit-uri. Acum avem kit-uri și sperăm să nu ne mai confruntăm cu acest fel de situații”, a precizat Daniela Dumitru.

Numărul de cazuri înregistrate la Buzău de la debutul epidemiei a ajuns la 824 din care luni au fost confirmate 30 de noi cazuri ce aparțin unor pacienți cu vârste între 5 luni și 81 de ani. Dintre aceștia 24 au murit iar 530 au fost vindecate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.