Situație fără precedent în comuna Berca unde o clasă de-a IX-a de la școala profesională este la un pas de a se desființa după ce, din răzbunare, un profesor i-a notat pe elevi numai cu note de 2 și 3. Situația a fost sesizată de părinți care au făcut demersuri și la Inspectoratul Școlar Județean pentru ca mai marii din învățământul buzoian să ia măsuri împotriva profesorului care „i-a nenorocit” pe elevii care au venit din satele din jurul comunei Berca să învețe o meserie.

„Am fost sesizată în legătură cu situația de la Berca unde domnul profesor Ion Goidescu, din răzbunare, probabil, a lăsat 3 copii repetenți și alți 14 corigenți la două materii. Domnul Goidescu predă acolo 3 discipline: Desen Tehnic, Măsurători și Studiul materialelor, materii cu care elevii aceștia de școală profesională au luat contact abia acum pentru prima dată. Am solicitat celor două directoare să convoace un Consiliu de Administrație și acești copii să fie reexaminați de alți doi profesori de specialitate să vedem ce se întâmplă ”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Buzău, Florina Stoian.

Situația este una nemaiîntâlnită la nivelul județului Buzău  unde din cei 23 de elevi ai unei clase de școală profesională aproape 3 sferturi sunt în situația de a repeta anul școlar. Conform inspectorului general al ISJ, cel mai probabil, fapta profesorului are la bază o răzbunare pentru că acesta nu a fost numit director.

„Nu știu ce s-a întâmplat acolo, dar bănuiesc că e vorba de o răzbunare. Domnul Goidescu și-a dorit foarte mult postul de director, a fost la mine în audiențe și i-am spus foarte clar că nu va putea obține acel post pentru că în urmă cu câțiva ani a fost înlăturat de la conducerea liceului pentru că procentul de promovabilitate la Bacalaureat era zero iar cel care a venit după el a reușit să urce liceul la 37%. Nu a înțeles aspectul și chiar a mers mai departe la minister iar când am desemnat pe altcineva la conducerea liceului a recurs la acest lucru”, a declarat șefa ISJ Buzău, Florina Stoian.

Situația întâlnită la liceul din Berca este o premieră în învățământul buzoian iar conducerea ISJ Buzău promite să facă lumină în acest caz, care afectează o mulțime de copii aflați la început de drum.

„Eu nu am făcut deocamdată nici o anchetă acolo însă în zilele ce urmează voi trimite pe cineva să verifice care este situația. Nu poți să dai note de 2 și 3 la acești copii care au venit la o școală profesională  să învețe o meserie, nu au venit să se facă ingineri și să meargă la facultate. Activitatea pe care o desfășoară pune mai mult accent pe partea practică. În plus, dacă toți acei copii au fost notați doar cu 2 și 3 care mai este eficiența domnului profesor pentru că înseamnă că nu i-a învățat absolut nimic într-un an de școală ”, a declarat inspectorul școlar general, Florina Stoian

Conform părinților,  în catalogul clasei a IX-a de școală profesională din Berca figurează peste 80 de note de 2 și peste 50 de note de 3, un număr de 3 copii sunt repetenți doar la materiile predate de profesorul Goidescu și alți 14 sunt corigenți la câte două materii predate de același profesor.

Copiii care urmează școala profesională beneficiază de o subvenție din partea Ministerului Învățământului în valoare de 200 de lei lunar și de decontarea transportului, ceea ce îi motivează practic să vină să învețe o meserie, majoritatea provenind din familii cu venituri modeste.

18 COMENTARII

 1. ar fi ca ascet domn profesor sa nu mai preda in nici o scoala si sa fie dat afara din invatamant .Daca el ar fi avut copilul in acea clasa sigur nu iar fi fost bine cum banuiesc ca nici acelor copii nu le este bine .iar daca nici un copil nu este promovat inseamana ca nu a predat nimic pe intelesul copiilor si clar nu are ce cauta intr-o institutie de invatamant……afara cu el sunt multi care vor sa munceasca

 2. Am avut si eu copilul elev la liceul Berca acum 9 ani si din clasa lui un singur elev a reusit sa ia bacalaureatul.Am avut atunci o discutie cu directorul adjunct Goidescu dar s-a scuzat cu vorba aia ,,eu sunt mic nu stiu nimic” pentru ca la vremea aia directorii nu erau preocupati de pregatirea elevilor, dar ce vad in acest articol depaseste o orice imaginatie. Daca un profesor se razbuna pe elevi pentru ca nu a reusit sa ajunga director acesta nu mai are ce cauta intr-o scoala nici ca profesor. Eu personal cred ca altele sunt motivele acestei situatii. Cumva atentii materiale ca stiu ca avea acest obicei. Chiar sunt curios cum se va incheia acest episod.

 3. Ar fi bine sa testați acesti copii,ce puteau invata daca ei stăteau prin toaletele scolii,fumand si consumand alcool,repede acuzați profesorii dar mai intai vedeti ce a-ti crescut la ușa.

 4. Sunt convins ca elevii au tras pe branci! Clar ca sunt foarte bine pregatiti, doar sunt la profesionala! Hai sa fim seriosi. Nota 3 cu siguranta e mare pentru un elev de profesionala! As fi tare curios daca doamna Stoian i-ar putea invata ceva… Unii parinti chiar nu stiu ce odoare au la usa, din pacate! Sau mai bine zis : aschia nu sare departe de trunchi!

 5. Si eu am facut orele cu Domnul Goidescu si nu este el de vina pentru notele acelor elevi va spun sincer..ii cunosc personal pe toti acei elevi si stiu ce fac in pauze si in timpul orelor de curs asa ca nu va plangeti ..ca va plange-ti degeaba..Domnul Goidescu Ion mi-a fost si mie diriginte si nu este rau de loc si nici exigent…Elevii acelei clase sunt putin mai „vagabonti” sa zic asa…adica ei in loc sa stea la ore si sa invete , ei fac misto-uri de profesori,pleaca de la ore si se duc sa fumeze, se duc la biliard ,chiulesc si profita de acei bani pe care statul ii da pentru ei…in timpul orelor fac galagie si fug din clasa,se bat,strica banicile si alte lucruri..NU SUNT PROFESORII DE VINA PENTRU FAPTELE LOR CI EI CA NU STAU LA ORE CA SA INVETE !!! Si nici Domnul profesor Goidescu Ion nu este de vina, el si-a facut meseria doar..el preda foarte bine,doar ca ei nu stau sa il asculte .. in loc sa invete stau si se joaca pe telefoane si asculta muzica in casti ! Jumatate de clasa fumeaza,bea si chiulesc bineinteles…si profesorii desigur ca le pun absente ca doar nu vor sa pice pe ei …si ar trebuii sa lua-ti masuri in privinta si acei copii..daca toti copii din aceasta scoala ar fi la fel ca si ei ? ce s-ar intampla? …ar fi un haos in scoala si nu din vina profesorilor si din vina elevilor ca nu asculta si nu invata !

 6. Din punctul meu de vedere nu are nicio vina domnul profesor Goidescu Ion. Este un profesor deosebit si nu il vad sa faca asa ceva. Din contra este acuzat pe nedrept si nu stiu cum sa faca sa-l scoata din invatamant mai repede. Daca acesti copii nu am nicio treaba cu acele materii, de ce sa promoveze? Am facut liceul la Berca si am promovat examenul de bacalaureat, mi-a fost profesor si era de nota 10. In legatura cu promovabilitatea examenului de bacalaureat aici nu au nicio treaba directorii, mai mult de 50% este vina elevilor si restu pana la 100% a profesorilor care predau materiile care se dau la bacalaureat. Daca elevii nu depun un minimum de efort pentru acest examen, nu au cum sa promoveze…

 7. Dacă a picat un pinguin, și au venit temporar…acele ,, doamne” la conducerea liceului, iar Marcu nu mai e primar, e și normal sa se asigure ca cel care ar trebui defapt sa conducă liceul nu o mai poate face. Când clasa e plina de boschetari care chiulesc, beau și fumează de parca sunt la ff în facultate, nu ii poți nota decât cu 2 și 3.In timpurile noastre, când stai sa te gândești ce generație de elevi este acum, îți dai seama ca nu e de ajuns sa predea profesorul bine, ci este nevoie și de cooperarea elevilor, de care domnul Ion Goidescu nu a avut deloc parte. El și-a făcut meseria foarte bine, și vine un părinte supărat ca puradelul lui e prost de rage și chiulește de la școală, ba mai are și pretenția sa promoveze.

 8. Si in alte scoli se intampla……de exemplu la CN Mihai Eminescu….sunt profesori care nu au ce cauta in sistemul de invatamant…..au deviatii de comportament..jignesc elevii…ii exclud de la orele de curs desi este interzis sa faca asta…nu inteleg de ce ISJ nu ia atitudine…

 9. Mai usor Mowgli! Cum va mai aparati voi intre voi de toate mizeriile si nu vedeti realitatea…Ati reusit sa pacaliti ani de zile ,,publicul” dar unul cate unul v-ati aratat caracterul murdar. Mitul cu ,,omul bun” s-a dus! Asa ca fa-ti de lucru in consiliul eparhial sau mai pune ochii pe ceva de la centru…

 10. Am facut ed.tehnologica cu acest domn .In clasa a VIIIa am ramas corigent si nu am intrat la liceu.Va amintiti d-le Goidescu ?ERA SINGURA CORIGENTA!Ne dicta la ore pagini peste pagini 7;8cu punct si virgula din spatele unui diplomat.abia reuseam sa le scriem dar sa le invatam.Daca asa o fi procedat si cu amarati aia…

 11. IN MOMENTUL IN CARE ACEST PROFESOR VINE LA ORE ,PREDA LECTIA DUPA CARTE IAR LA SFARSIT SE RIDICA SI PLEACA POATE FI SIGUR CA ELEVII NU VOR INTELEGE NIMIC.D UL FACE ABUZ DE FAPTUL CA ESTE PROFESOR.ESTI PLICTISIT TE DUCI NENE ACASA…SUNT ATATEA TINERI CARE PUN SUFLET PE BANI PUTINI.

 12. Numai unii oameni știu cum e sa predai la acele clase de elevi vagabonzi. Domnul Goidescu nu are nicio vina! L-am avut ca profesor și știu cum este domnul. Am fost chiar și la olimpiada în școala generală. Daca elevii nu vor sa învețe și le place mai mult viata, la ce va așteptați? Sa pice din cer cu note? Pana la urma dacă acești elevi nu doresc sa învețe, pentru ce vin la școală? (Pentru cei 200 de lei, ca tot sunt ei a amărâți) Sa se ducă la munca dacă de învățat nu se poate. Tatăl meu a predat la liceul de acolo și la postliceala. Va spun cat mai sincer ca știu nivelul acestor elevi. Dar cel mai bine ar fi sa fie testați de niște profesori din afara liceului, care sa nu aibă interese politice cu aceștia! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.