SMURD
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Râmnicu Sărat a aniversat, luni, cinci ani de la înființare. Evenimentul a fost marcat de paramedicii de la Râmnicu Sărat printr-o ceremonie în curtea unității.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a luat naștere la Buzău în anul 2002 când, în dotarea Detaşamentului de Pompieri Buzău, a intrat în exploatare autospeciala pentru descarcerare Mercedes Vito. Șapte ani mai târziu, în februarie 2009 se primea primul apel de urgenţă pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Buzău iar 7 luni mai târziu, în 8 septembrie 2009 a fost inaugurat modulul SMURD şi la Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat, cu o ambulanţă tip B1. Au trecut cinci ani de la acel apel şi odată cu trecerea timpului şi SMURD-ul a crescut : s-a început cu 2 echipaje, iar astăzi, sunt 7 echipaje (4 ambulanţe tip B1, o ambulanţă tip C1, o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială pentru descarcerare grea), care sunt permanent pregătite să intervină cu un număr de 140 paramedici. Nu este de neglijat nici faptul că o serie de autospeciale cu care unitatea a fost dotată în ultimii ani prin Programul Operaţional Regional 2009 – 2013 (8 autospeciale de capacitate medie şi mare, o autospecială de descarcerare grea şi o autoşenilată 8×8), au în dotarea lor accesorii pentru descarcerare şi aparatură de prim ajutor, membrii acestor echipaje având şi pregătirea de paramedici.
De la înființare SMURD Buzău a intervenit în peste 11.330 de cazuri din care aproape 3.000 au fost rezolvate de modulul SMURD de la Râmnicu Sărat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.