Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunţat miercuri, la finalul şedinţei extraordinare a miniparlamentului judeţean că o sală de sport pentru persoane cu dizabilităţi va fi construită în apropierea Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Buzău. Sala de sport va fi ridicată de Compania Naţională de Investiţii.

Iniţial, s-a luat în calcul ca această sală de sport, proiect unic în ţară, să fie construită pe terenul fostei maternităţi, de pe Bulevardul Gării.

În urma analizelor, autorităţile judeţene au stabilit însă că obiectivul destinat buzoienilor cu diverse probleme de sănătate ar avea o mai mare eficienţă dacă s-ar construi într-o zonă precum cea a Liceului pentru Deficienţi.

„Am luat o hotărâre împreună cu factorii de răspundere la nivel de Ministerul Muncii, că sala de sport se va face prin Compania Naţională de Investiţii, sala se va face, dar se face în zona Liceului pentru Deficienţe, ca să fie cât mai aproape de persoanele care au nevoie de acest obiectiv. Referitor la terenul fostei maternităţi să stea toată lumea liniştită, că va rămâne în proprietatea Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În ceea ce priveşte soarta terenului pe care este încă fosta maternitate, lucrurile sunt incerte încă.  Autorităţile nu ştiu deocamdată ce să construiască acolo, cel mai probabil în acest sens urmând a fi făcută o dezbatere publică.

„Clădirea fostei maternităţi va fi demolată, deja au început procedurile, apoi după demolare se va vedea ce vom face acolo, în funcţie de doleanţele consilierilor, probabil vom face şi o dezbatere publică, în funcţie se oportunităţi se va realiza un alt obiectiv acolo”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Vechea maternitate a Buzăului a fost închisă în mai 2016.  Terenul aferent construcţiei vechi are o suprafaţă de un hectar.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.