Facturi gigant la căldura furnizată buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire în luna noiembrie.
Potrivit oficialilor Regiei Autonome Municipale, frigul din luna precedentă a făcut ca buzoienii să aibă de plătit pe noiembrie costuri aproape duble faţă de perioada similară a anului trecut.
Mai exact, buzoienii care locuiesc într-o garsonieră vor avea de plătit numai pentru căldura primită în case luna trecută 130 de lei. Proprietarii unui apartament cu două camere vor avea şi mai mult de plată, pînă la 213 lei, în timp ce buzoienii cu trei şi patru camere vor avea pur şi simplu un şoc când vor afla cu cât sunt datori la întreţinere, între 230 şi respectiv 335 de lei, numai pentru căldura de la calorifere. Bineînțeles că există și excepții, atât facturi mai mici cât și mai mari decât media înaintată de responsabilii RAM Buzău.
Conform acelorași oficiali, facturile ridicate din luna noiembrie au o explicaţie, și anume temperaturile scăzute din cursul lunii precedente. Astfel, potrivit directorul tehnic al RAM, Anişoara Mîndroiu, media temperaturilor înregistrate în noiembrie 2010 a fost de peste 11 grade Celsius, în timp ce în aceeași lună din 2011, temperaturile medii au fost de circa 4 grade Celsius.
Având în vedere că vin sărbătorile, e lesne de dedus că mulți dintre buzoieni se vor preocupa mai întâi de masa de Crăciun și Revelion, în timp ce facturile la utilități vor fi lăsate la urmă. Cel mai probabil, unii locatari vor amâna plata facturilor până luna viitoare, ca să salveze sărbătorile și tot ce implică aceste momente.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.