Familia unei femei care a fost găsită moartă pe un câmp din Călăraşi, în 2007, fiind îngropată de autorităţi fără a-i fi anunţate rudele, a fost chemată la Poliţie pentru a ridica un colet cu capul femeii, Poliţia explicând că, pentru profilul ADN, craniul victimei a fost dus la IML.

Ion Şerban, din Buzău, susţine că în 2007 mama sa a fost găsită moartă, în stare de putrefacţie, lângă un lac din localitatea Fundulea (Călăraşi) şi înmormântată, ca persoană cu identitate necunoscută, de către autorităţile din acel oraş.

Bărbatul susţine că în urmă cu o lună una dintre surorile sale, care locuieşte în Fundulea, a fost sunată de Poliţie, care i-a comunicat că trebuie să ridice un colet expediat de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală, colet în care se afla craniul mamei sale.

„Am aflat că bătrâna a fost descoperită lângă un lac din Fundulea şi că oasele ei au fost îngropate seara, după ora 21.00, în cimitirul localităţii, în prezenţa poliţistului şi a primarului, iar identitatea mamei s-a aflat ulterior. La începutul lunii noiembrie, după patru ani de la deces, sora mea a fost sunată de Poliţie să i se comunice că trebuie să ridice un colet din carton, expediat de Institutul «Mina Minovici», în care se afla craniul mamei. Astfel am aflat că bătrâna fusese îngropată fără cap, craniul fiind ţinut aproape patru ani la Institutul de Medicină Legală, pentru reconstituire facială în vederea identificării. În 6 noiembrie am fost la Fundulea, iar ei săpaseră groapa pentru a aşeza craniul peste coşciug. Nici acum nu ne-au lăsat să ne uităm în coşciug, spunându-ne că ar fi profanare”, a declarat fiul femeii.

El crede că mama sa a fost ucisă în condiţiile în care într-un alt colet, în care erau hainele femeii, se aflau patru cartuşe de vânătoare, iar bluza găsită lângă oase avea găuri.
La rândul său, fiica femeii, care locuieşte în Fundulea, spune că a aflat despre moartea mamei sale după patru luni, când a mers să reclame dispariţia femeii.

„Am mers la Poliţie şi am spus că mama a dispărut. M-am dus mai târziu pentru că ma gândeam că ar putea fi la Buzău. Mai fusese plecată şase luni. Au găsit-o moartă pe marginea bălţii şi nu ne-a anunţat nimeni”, a spus fiica femeii decedate, Jana Gheorghe.
După ce a anunţat dispariţia mamei sale, poliţiştii au chemat-o să identifice hainele unei femei decedate şi neidentificate, aflând, astfel, că mama sa a fost găsită moartă pe un câmp.
Anchetatorii spun că femeia, Frusina Ioniţă, de 67 de ani, a fost îngropată în 13 februarie 2007, de către autorităţile din Fundulea, după ce s-a stabilit că moartea acesteia nu a fost violentă, fiind cauzată de un infarct provocat, cel mai probabil, de frig.

„Frusina Ioniţă avea 67 de ani la momentul dispariţiei, în anul 2007. În februarie 2007, un cadavru descompus şi în stare avansată de putrefacţie a fost descoperit în bazinul piscicol Gostilele. Capul se afla la o distanţă de cinci metri de corp. Poliţiştii au deschis un dosar de moarte suspectă, iar corpul a fost trimis pentru necropsie la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi. Capul a ajuns la Institutul Mina Minovici pentru reconstrucţie facială şi stabilirea profilului ADN. Înhumarea capului a avut loc în 6 noiembrie 2011, iar fiul victimei a participat la slujbă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Ramona Tudor.

MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.