VotareLocale-5

Social-democrații buzoieni se pregătesc de alegeri interne în partid, și nu orice fel de alegeri ci un scrutin în toată puterea cuvântului cu urne de vot, comisii electorale și buletine de vot, întocmai ca la alegerile locale. Este pentru prima dată în istoria partidului când președintele va fi ales cu votul tuturor membrilor de partid. Pe liste se află 11.240 de social-democrați care vor vota la secțiile de votare ce se vor amenaja în fiecare localitate.
În ceea ce privește municipiile, orașele și comunele mari, secțiile vor fi amenajate în sediile de partid. De cealaltă parte, în comunele mici secțiile de votare ar putea fi amenajate la Primărie, la căminul cultural sau chiar acasă la unii membri de partid sau la președintele de organizație.
„La comune nu știu dacă există chiar la toate sedii de partid dar la cele mari și la orașe cu siguranță secțiile vor fi amenajate în sedii. Se fac comisii electorale locale formate din președinte, secretar și între 1 și 3 membri dar și un birou electoral format din 3 membri. Membrul PSD se prezintă cu buletinul, este primit de comisie, i se dă buletinul de vot și intră în cabină să voteze. Membrii acestor comisii sunt tot membri de partid, în special membrii mai cunoscuți ai organizațiilor locale care au mai participat la alegeri și știu ce înseamnă un proces electoral. Programul de vot este între 8.00 și 20.00 dar în momentul în care se închide lista și au votat toți cei de pe listă atunci se închide secția, se face proces verbal, un observator județean ridică procesul verbal și cu toate datele și le duce la sediul județean unde se centralizează ”, a explicat secretarul executiv al PSD Buzău, Viorel Holban pentru Observatorul Buzoian.
La nivelul municipiului Buzău vor fi organizate 3 secții de votare la sediul organizației municipale dar și în cartierele Simileasca și Mihai Viteazu, în locații identificate de președinții organizațiilor locale. Aici sunt așteptați să voteze aproximativ 2.400 de social-democrați buzoieni din cei peste 3000 aflați în evidența organizației municipale.
Scrutinul electoral intern este programat pentru duminică, 11 octombrie, iar pentru funcția de președinte al PSD există un singur candidat în persoana lui Liviu Dragnea. Alegătorii vor trebui să își exprime opțiunea electorală votând cu „DA” sau „NU” în dreptul unicului candidat rămas în cursă. Rezultatele se centralizează la nivelul județului și trebuie ca procesele verbale să ajungă la București până luni la orele prânzului. Săptămâna viitoare, pe data de 18 octombrie este programat Congresul Extraordinar al PSD, congres în care se vor alege celelalte funcții de conducere din partid

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.