Social democrații buzoieni au pus tunurile pe reprezentanții puterii din teritoriu pe care îi acuză că nu fac mai nimic pentru județul pe care îl reprezintă în Parlament și își arogă doar merite pe proiectele inițiate de social-democrați de-a lungul timpului. Social democrații le cer liberalilor să colaboreze pentru binele locuitorilor din întreg județul nu doar pentru cei care și-au ales în fruntea comunităților conducători din cadrul arcului guvernamental.

Primul care a deschis seria atacurilor la parlamentarii liberali a fost senatorul Lucian Romașcanu care i-a numit pe cei doi „electroni liberi” care nu fac decât jocuri de imagine și deloc lucruri concrete.

„În ceea ce privește Buzăul, avem doi electroni liberi pe aici care se plimbă după ce au avut rezultatele pe care le au avut în alegeri fiind penultima organizație a partidului pe care îl reprezintă la nivel național, acum vin și ne promit lucruri pe care tot Partidul Social Democrat le-a început. Vorbesc de autostrada Ploiești-Buzău-Pașcani care e începută de noi și sigur că trebuiau să o facă pentru că asta este. În afară de faptul că ne amenință primarii pe unde apucă, în afară de faptul că se duc la București doar cu primarii liberali să-și discute problemele lor, în afară de faptul că a existat acea nenorocită anexă 7 parcă în care la Buzău au dat bani cu dedicație pe comunități din bugetul de stat ceea ce este o premieră națională și Buzău s a ales doar cu 200 de mii de lei la Lopătari. Asta este tot ce au putut. Banca de gene? Domnul Tomiță este autorul fizic și moral al acestei bănci. Să vii să spui dom’le am reușit după doi ani de zile că aveai de dat doar o Hotărâre de Guvern să asigure finanțare… Deci lucrurile sunt mai mult de imagine și mai puțin de fond în ceea ce privește acțiunea guvernanților la Buzău”, a spus senatorul Lucian Romașcanu.

De asemenea, și deputatul Romeo Lungu a criticat acțiunea liberalilor de a duce la București pentru o întâlnire cu premierul doar primarii liberali. Lungu atrage atenția că este pentru a doua oară când se întâmplă așa ceva și le transmite liberalilor că toți primarii din teritoriu trebuie ajutați pentru a dezvolta comunitățile pe care le păstoresc.

„Vreau să trag din nou un semnal de alarmă. Este a doua oară când liderii PNL Buzău prioritizează nevoile cetățenilor din comunele conduse de primarii PNL în detrimentul celor cu primari PSD. Am văzut la dumneavoastră în presă din nou liderii însoțiți doar de primarii PNL la Guvernul României la o întâlnire cu Florin Cîțu. Eu cred că nu este normal.  Nu este corect pentru că și noi când am fost la guvernare, din nou vă spun, am adus proiecte am adoptat proiecte locale pentru toți primarii indiferent de culoarea politică. Se pare trebuie să vorbesc cu domnul Romașcanu să vorbească cu domnul Cîrțu să primească și primarii PSD în Guvern dar cred că trebuie o sală mai mare acolo fiind 67 de primari social democrați. Dânșii au fost doar vreo 15 dintre care doar 9 primari și este a doua oară. Când s a împărțit bugetul, banii au fost împărțiți exact la toate comunitățile, toate UAT-urile județului Buzău indiferent că a fost PNL, UDMR, PMP sau PSD. Deci este un semnal de alarmă și sper eu să nu se mai întâmple acest lucru pentru că nu poți să te duci doar cu primari PNL și cu proiectele lor să avantajeze comunitățile de acolo în detrimentul celor aleși din partea PSD”, a spus deputatul social-democrat Romeo Lungu.

Si vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre face apel la liberalii din Parlamentul României să vină să își dea mâna și să colaboreze pentru binele locuitorilor Buzău.

„Există în județul Buzău și prin municipiu pe aici, au venit niște domni care umblă liber pe stradă nesupravegheați…,  pe unul l-am văzut și la televizor cărând niște sacoșe, care au uitat că nu ne mai aflăm în campanie electorală și tot ce nu este administrație de-al lor și este administrație PSD au început cu reclamații, cu diverse mișmașuri care cred ei că le aduc niște voturi la viitoarele alegeri. Eu le spun că nu este așa și-i rog pe această cale să vină să ne dăm mâna să colaborăm și să facem numai bine pentru cetățenii care ne-au adus în aceste funcții ține exact și la fel cum se întâmplă și cu piața de la Pietroasele această piață care funcționează și pe care am văzut că  inclusiv dânșii în campanii electorale veneau în această piață să și facă reclamă. Piața de la Pietroasele funcționează regulamentar, are avizul Poliției, avizul administratorului drumului, respectiv Consiliului Județean, funcționează temporar între 7 și 11 și există această piață în nomenclatorul Consiliului Județean”, a spus vicepreședintele CJ Adrian Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.