Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu este de părere că unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești este un deziderat greu de realizat pe parcursul mandatului 2020-2024.

Cu toate că recunoaște că unirea celor două unități administrative teritoriale ar putea aduce plus valoare și chiar o dezvoltare accelerată Neagu spune că important este și ce vor locuitorii celor două comunități pentru că ei sunt cei care au de spus ultimul cuvânt indiferent de ce vor cei care păstoresc orașul și respectiv comuna.

„Elemente prea multe nu vă pot da pentru că nu știu cum vor sta lucrurile. Sunt niște etape de parcurs și abia apoi vom vedea cum stau lucrurile. Până la coadă, important este ce își doresc locuitorii din Buzău și Țintești pentru că nu ce doresc eu este important, ci ce doresc dânșii”, a spus Petre Emanoil Neagu

De asemenea, președintele CJ Buzău spune că, după părerea strict personală, unirea Buzăului cu  Ținteștiul este greu de realizat în mandatul 2020-2024.

„Vedem cum vor sta lucrurile. Ca si dezvoltare ar fi un plus dar sunt niște etape de parcurs, o consultare cetățenească, apoi dacă se va ajunge până acolo trebuie urmate toate cutumele. În mandatul acesta este foarte greu să se realizeze pentru că deja au fost alegeri, suntem într-un exercițiu financiar dar cu siguranță se va dori să se realizeze acest lucru pe viitor. Dacă referendumul este validat după aceea urmează alte proceduri. Va exista un pol de dezvoltare dar important este ce doresc cetățenii”,  a declarat Petre Emanoil Neagu.

Primarul Constantin Toma a lansat pe piață posibilitatea ca Ținteștiul să se unească cu  Buzăul pentru ca municipiulsă poată dezvolta pe terenurile comunei aflată în vecinătatea orașului diverse investiții. Potrivit lui Toma, dacă unirea Ținteștiului cu Buzăul se va realiza suprafață municipiului aproape se va dubla întrucât comuna Țintești dispune de terenurile necesare pentru realizarea diverselor proiecte pe care municipalitatea va încerca să le ducă la îndeplinire. Proiectul primarului Constantin Toma a fost lansat în dezbatere publică și chiar a fost stabilită data referendumului pentru 3 octombrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.