Constantin Boscodeala
La mai puțin de 10 luni până la data la care vor avea loc alegerile locale social-democraţii încep să caute candidați pentru alegerile locale. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că pentru identificarea candidaților vor fi făcute cercetări sociologice dar că partidul va permite aleşilor cu probleme în justiţie să candideze pentru noi mandate, dacă stau bine în sondaje.
„Selecţia candidaţilor începe imediat după finalizarea selecţiilor la nivelul fiecărui judeţ. Asta înseamnă că la sfârşitul lui septembrie începem să facem analizele pe fiecare candidat. La sfârşitul lui septembrie începem lansarea pe piaţă a studiilor vizavi de mai mulţi candidaţi la anumite zone, unde avem 2-3 variante. Vor fi făcute sondaje. La mijlocul lui noiembrie probabil vom avea o situaţie mai clară, cum ne poziţionăm”, a declarat Codrin Ştefănescu.
Mai mult, secretarul general adjunct al PSD a spus că stabilirea candidaţilor va depinde şi de cum merg negocierile cu UNPR, pentru formarea listelor comune. Ştefănescu a precizat că aceste discuţii vor începe în luna noiembrie sau imediat după Congresul PSD. Se va decide atunci dacă UNPR va candida pe liste comune cu PSD în alegerile locale sau fiecare partid va avea liste proprii, deşi cei mai mulţi lideri din ambele formaţiuni şi-ar dori candidaturi comune.
La Buzău doar o directivă de la Centru ar putea introduce pe lista social-democraților oameni din UNPR. Colaborarea dinte cele două partide în plan local este inexistentă iar liderul actual al PSD Buzău, Constantin Boșcodeală nici nu vrea să audă de o colaborare cu oamenii senatorului Constantin Popa pe care îi consideră „de pe altă planetă”.
În ceea ce privește candidatura pentru un nou mandat în fruntea orașului a lui Constantin Boșcodeală ea nu pare a fi pusă în pericol decât de o eventuală condamnare definitivă. Liderul central al PSD, Codrin Ştefănescu, spune că nu vor fi interzise candidaturile liderilor cu probleme penale dacă procentul de încredere al populației în respectiva persoană este unul ridicat.
“Depinde cum sunt percepuţi de public. Sunt aleşi care sunt aleşi de 2-3 mandate şi care nu coboară sub 70-75%. În cazul candidaților cu probleme penale plecăm de la prezumţia de nevinovăţie. (…) Unii văd la centru baroni, noi vedem în teritoriu un om care este votat cu 60-70%. Dacă Gheorghe Nichita este votat la Iaşi cu 75%, nu contează că la Bucureşti unii îl văd baron. Nu pot să-mi bat acolo joc de sute de mii de voturi într-un judeţ ca acesta, când oamenii gândesc altceva”, a mai spus Codrin Ştefănescu.
Liderul PSD Buzău Constantin Boșcodeală a declarat că va face un pas în spate în ceea ce privește funcția din partid până la rezolvarea problemelor din justiție. Dacă va fi achitat de judecătorii Curții de Apel Brașov Boșcodeală ar putea reveni în fruntea partidului și implicit ar putea candida pentru un nou mandat având în vedere procentul ridicat cu care a câștigat alegerile la ultimele tururi de scrutin. În caz contrar, dacă judecătorii brașoveni vor fi de acord cu soluția dată de instanța de fond edilul buzoian ar putea pierde tot, inclusiv libertatea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.