Liberalii buzoieni se așteptau ca la ședința Comitetului Executiv Județean de joi seară să le fie prezentate rezultatele sondajului ce trebuie să decidă care vor fi candidații cu care PNL va ataca fotoliul de primar al municipiului și primul loc pe listele de consilieri județeni, ceea ce echivalează practic cu funcția de președinte al Consiliului Județean, cu condiția ca partidul să obțină majoritatea necesară impunerii candidatului său direct sau prin negocieri cu alte partide.
Sondajul așteptat cu interes nu a fost însă prezentat pe motiv că el se află în faza de prelucrare a datelor, însă copreședintele Cezar Preda nu a pierdut ocazia să le transmită subiecților studiului să își plătească taxa de sondaj către firma desemnată să facă cercetarea sociologică, firmă ce aparține unui vechi liberal tradițional.
De rezultatele acestui sondaj, depind nominalizările pentru Palatul Comunal și pentru Consiliul Județean iar Cezar Preda s-a arătat extrem de nemulțumit, în cea mai recentă conferință de presă a sa, de faptul că acest proces trenează de prea mult timp. Asta în condițiile în care în alte organizații din țară „candidații PNL se află în stradă și discută cu oamenii.”
Ce spune însă varianta „neprelucrată” a sondajului PNL pentru Primăria municipiului Buzău, sondaj în care s-au înscris liberalii Constantin Ionescu, Ioan Caton Mateeșescu și Ovidiu Anghel?
Conform unor sure politice, pe primul loc în preferințele persoanelor chestionate s-ar afla fostul viceprimar al Buzăului, Constantin Ionescu, urmat de Ovidiu Anghel și de Ioan Caton Mateeșescu. În schimb, Mateeșescu recuperează puternic din handicap în sondajul pentru lista de consilieri județeni unde îi devansează pe consilierii în funcție Dorin Bădulescu și Dumitru Ene
Rămâne de văzut dacă după „prelucrarea” datelor colectate, ordinea va rămâne aceeași, și dacă fostul viceprimar Constantin Ionescu va rămâne pe primul loc sau va fi înlocuit de Ovidiu Anghel în timp ce lista de la Consiliul Județean ar urma să fie deschisă de Ioan Caton Mateeșescu, rămas dator buzoienilor cu o pârtie în zona de munte a județului. Dar, nu este exclusă nici varianta ca fostul democrat-liberal Raul Florescu, intrat de o vreme într-un con de umbră, să fie aruncat în lupta pentru voturi la Consiliul Județean.

1 COMENTARIU

  1. […] Liberalii buzoieni se așteptau ca la ședința Comitetului Executiv Județean de joi seară să le fie prezentate rezultatele sondajului ce trebuie să decidă care vor fi candidații cu care PNL va ataca fotoliul de primar al municipiului și primul loc pe listele de consilieri județeni, ceea ce echivalează practic cu funcția de președinte al Consiliului Județean, cu condiția ca partidul să obțină majoritatea necesară impunerii candidatului său direct sau prin negocieri cu alte partide. Sondajul așteptat cu interes nu a fost însă prezentat pe motiv că el se află în faza de prelucrare a datelor, însă copreședintele Cezar Preda nu a Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.