Economistul Sorin Lazăr, directorul Oficiului Registrului Comerţului, putem spune că s-a “născut” printre oamenii de afaceri. Este printre primii angajaţi din instituţie, este unul dintre primii specialişti cu care se comunica atunci când se accede în lumea afacerilor şi, deşi tânăr, are o experienţă de invidiat în administraţia locală. 

În ultimii patru ani aţi luat cunoştinţă de hotărârile consiliului municipal ca orice buzoian  bine intenţionat. Cum aţi cataloga hotărârile legate de urbanism, patrimoniu şi economia municipiului ? 

Am urmărit cu atenţie activitatea  consiliului local  municipal Buzău din ultimii patru ani. Pot aprecia faptul că, în marea lor majoritate, au fost adoptate hotărâri care au avut drept scop modernizarea  oraşului. Consider  însă, că dacă ar fi existat o comunicare mai bună,  între primărie şi consiliul local pe de o parte şi cetăţenii oraşului Buzău pe de altă parte, cu siguranţă   ar fi putut fi  realizate mai multe  proiecte de modernizare, şi ar fi putut fi evitate anumite disfuncţionalităţi ale serviciilor publice .

   Aveţi trei mandate de consilier municipal, mandate în care aţi lucrat aproape în aceeaşi formulă, doar cu câteva “rezerve intrate la pauză”. De această dată, echipa coordonată de inginerul Constantin Toma este schimbată radical. Cum credeţi că se va lucra în nouă formulă? 

Am fost ales consilier municipal în trei mandate consecutive în perioada 2000 – 2012. În această perioada au fost realizate multe proiecte în folosul cetăţenilor, în folosul comunităţii. De fiecare dată am avut o echipa de consilieri  formată din oameni de bună credinţă şi de bună calitate. Acelaşi lucru constat şi acum la nouă echipa. Însă acum lucrurile sunt mai nuanţate,  în sensul că, acum a crescut numărul consilierilor  cu expertiză în domeniul de activitate în care lucrează şi, nu în ultimul rand, a crescut diversitatea  domeniilor de activitate în care isi desfasoara activitatea. Acest lucru în mod cert aduce un plus de valoare întregii echipe de consilieri PSD. În opinia mea, deviza noii echipe de consilieri PSD  ar trebui să fie:  Profesionalism, transparenţă  şi comunicare, împreună cu  buzoienii pentru buzoieni !

    Care vor fi proiectele forţe ? 

Proiectele  echipei de consilieri PSD  sunt în primul rând  priorităţile  buzoienilor. Acestea se referă  la modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale , preţul apei potabile, preţul serviciilor de salubritate, crearea de noi locuri de muncă prin atragerea şi încurajarea investiţiilor autohtone şi străine  şi înfiinţarea unui spital municipal .

  Care sunt ideile pe le-aţi ţinut  la “sertar” timp de patru ani?

Înfiinţarea unui Spital Municipal şi construirea unei piste de biciclişti care să unească cele trei parcuri din municipiul Buzău: Parcul Crâng , Parcul Tineretului şi Parcul Marghiloman.

    Cunoaşteţi mai bine ca oricine situaţia din interiorul şi exteriorul firmelor buzoiene. Plecând de la situaţia reală şi “planul de bătaie” pus în faţa electoratului de inginerul Constantin Toma, prognozaţi că peste patru ani  vom avea o creştere socio-economică? 

Mediul de afaceri buzoian este într-o continuă transformare. Zilnic se înfiinţează firme noi, iar altele se desfiinţează. Unele îşi mută sediul în judetul nostru , altele pleacă cu sediul în alte judeţe .Domnul Constantin Toma  candidatul PSD la fotoliul de primar al municipiului Buzău, vine în faţă buzoienilor cu un proiect serios şi ambiţios pentru următorii patru ani, în privinţa  dezvoltării mediului de afaceri , prin atragerea de investitori autohtoni şi străini , în vederea creării de noi locuri de muncă pentru buzoieni, Apreciez că primarul PSD împreună cu noua echipa de consilieri municipali PSD, vor  reuşi să facă  performanţă în administraţia locală, în interesul buzoienilor, pentru a asigura o creştere socio – economică durabilă a municipiului Buzău pentru perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.