Circulaţia pe Dn 2 E 85, la Râmnicu Sărat limita cu judeţul Vrancea se desfăşoară cu dificultate, după ce şoseaua a fost inundată pe o porţiune de circa 200 de metri.
Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Buzău, circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate pe DN 2 E 85, la km 149, la ieşirea din Rmnicu Sărat spre Focşani, acolo unde şoseaua a fost inundată. Apa s-a scurs de pe un deal din apropiere, ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultimele ore, dar şi pentru că podeţele din zonă nu fac faţă volumului foarte mare de apă. Conform lui Crucianu, apa măsoară pe circa 150-200 de metri circa 10-15 centimetri iar traficul se desfăşoară cu mare dificultate, poliţiştii fiind prezenţi în zonă pentru a-i tempera pe şoferi.
La faţa locului, se află şi echipaje de la Drumuri Naţionale care monitorizează situaţia existentă pe DN 2 E 85, pentru a nu se ajunge în situaţia de a fi necesară închiderea drumului inundat.
Judeţul Buzău se află până astă seară la ora 20.00 sub avertizare cod portocaliu, cantitățile de apă putând depăși 50 de litri pe metrul pătrat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Apelor Române Buzău Ialomiţa, Mariana Lăcătuşu, în judeţul Buzău, cel mai mult a plouat în ultimele ore în localitatea Florica, 30, 2 litri pe metrul pătrat, la Sita Buzăului 30, 9 litri pe metrul pătrat, la Căldărăşti 38, 2 litri pe metrul pătrat, Smîrdan 28 şi Tisău 27, 2 litri pe metrul pătrat.
Lăcătuşu a adăugat că în judeţul Buzău cantitatea de precipitaţii înregistrată în luna mai a fost de aproape 220 de litri pe metrul pătrat, de circa trei ori mai mare decât media normală a unei astfel de luni, specialiştii vorbind practic despre cea mai ploioasă lună mai din ultimii 35 de ani.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.