Spectacol cu fotbaliști în Sala Sporturilor

0
1065

Cei care au ales să-și ocupe două-trei ore după prânzul de sâmbătă, și au fixat ca destinație Parcul Tineretului, Sala “Romeo Iamandi” ori parcarea de la Lidl, puteau da nas în nas cu unii dintre cei mai buni jucători care s-au perindat în fotbalul buzoian sau, cu puțin noroc, chiar și cu foști internaționali români. Organizată pentru prima dată în Buzău, această “Trifaniadă”, după numele unuia dintre organizatori (Aurelian Trifan, ceilalți doi fiind Adrian Troscenco și Gabriel Ibriș) a readus în memoria noastră cam cum se juca fotbalul acum 20 de ani și ce-am pierdut uitându-ne la nivelul extrem de scăzut de astăzi. Cei aproximatix 700 de spectatori (poate mai mulți, pentru că nu am avut nici-o imagine de ansamblu a arenei) s-au bucurat sincer să vadă prestația băieților din teren, un 5-2 (2-0) final pentru foștii tricolori. Dar mai ales au savurat faptul că au putut fi în același loc cu nume mari din fotbal precum Adrian Ilie, Dănuț Lupu, Răzvan Raț, Ion Viorel, Adrian Mihalcea, Florin Cernat ori George Timiș. Lista poate continua la infinit, nu o scriu eu acum, protagoniștii au prestat în teren și au făcut-o cu toate mijloacele tehnico-fizice pe care le-au avut la îndemână.

Cu această ocazie l-am revăzut și pe, probabil, primul fotbalist de echipa națională pe care l-a dat orașul nostru, fostul atacant și golgeter Costică Stan, dar și pe Leonida Nedelcu, alt vârf de rasă din finalul anilor ’70, unul dintre eroii Timișoarei la eliminarea scoțienilor de la Celtic, deținătoare a Cupei Campionilor la acea vreme. Oameni în vârstă, dar cu spirit tânăr și viu, cu o energie și o experiență de viață ce-ar fi putut fi folosite mai bine de toți cei ce s-au confundat cu fotbalul buzoian în ultimii 10-15 ani.

Acum, că am prins poftă și drag de asemenea sindrofii cu vedete, organizatorii și-au făcut planuri și pentru perioada verii. Probabil să vedem un asemenea regal și în format patrulater (Steaua, Dinamo, Rapid, Gloria), dar eu zic că, măcar o dată pe an, la baza sportivă a lui “Vioară” am putea să revedem un miniturneu local cu selecționate din Buzău, Rm. Sărat, Berca și Nehoiu. Idea mea, nu trebuie s-o luați ca fiind neapărat bună, dar tare mi-ar fi drag să văd vreo 50-60 de oameni lângă care am crescut ca ziarist și ca om de prin ’94 încoace!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.