Atelier Surzi-6

Zeci de tineri cu deficiențe de auz alături de elevi auzitori din mai multe instituții de învățământ din Buzău și Vrancea vin, miercuri, în fața buzoienilor cu un spectacol inedit de colinde, pantomimă, cor, dans dar și cu o tombolă a meșteșugarilor neauzitori.
Evenimentul intitulat simbolic “Magia Sărbătorilor de Iarnă” va avea loc, miercuri, la Sala Mare a Consiliului Județean , cu începere de la ora 17.30.
Spectacolul este organizat de Asociația “Centrul de Pregătire pentru o Viață Independentă în Limbaj Mimico-Gestual” și Asociația “1 Iuniue 2001 “ Buzău cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Consiliului Județean, Primăria Buzău și Inspectoratului Școlar Județean.
Pe scenă vor evolua elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani, Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret” Buzău, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, Școala Generală Nr. 11 Buzău, Școala Generală ,,Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” – Buzău și Școala Generală Emil Palade .
Totodată, programul artistic va fi completat de evoluțiile absolvenților de școli speciale din cadrul Asociației Centrul de Pregătire pentru o Viață în Limbaj Mimico Gestual și de voluntari Asociația 1 Iunie 2001 Buzău.
În cadrul specatacolului va avea loc și tombola Atelierului meșteșugarilor surzi. În preajma sărbătorilor de iarnă, persoanele cu deficiențe de auz care lucrează în acest atelier în preajma sărbătorilor nu pot colinda, dar prin munca își expun produsele și vor arăta că discriminarea și marginalizarea pot fi eliminate prin implicare activă și prin realizarea unor produse care pot rivaliza cu cele făcute la alte ateliere de profil din țară.
“Spectacolul va fi oferit de auzitori pentru neauzitori și invers, de neauzitori pentru auzitori. Practic, tinerii vor preda o nouă lecție de incluziune socială-egalitate de șanse prin mimică și gest.În plus, nevăzătorii vor solidariza împreună cu neauzitorii și auzitorii. Modele de bună practică vor fi promovate de Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap, sărbătorită în fiecare an pe 3 decembrie. De altfel , vom marca și Ziua Internațională a Voluntarului și vom acorda la final diplome tuturor voluntarilor care au susținut pe parcursul anului proiectele privind incluziunea socială”, a declarat Ionica Tarău, organizatorul evenimentului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.