Speranţe pentru angjaţii spitalelor din judeţul Buzău că vor putea salva de la desfiinţare cele 165 de paturi care, odată scose de la finanţare, pot duce la închiderea spitatelor mici. După întâlniri repetate în teritoriu şi cereri formulate către prefectul judeţului de a se implica mai mult în ceea ce cu ochiul liber se poate vedea că este o criză a sistemului sanitar, iată a venit primul semnal de la Ministerul Sănătăţii. Un secretar de stat şi-a făcut timp pentru o întâlnire cu autorităţile buzoiene şi cu sindicaliştii din sănătate, întâlnire în care reprezentanţii angajaţilor din spitale şi-au pus toate speranţele. Cu toţii se aşteaptă să-l convingă pe oficialul ministerial că desfiinţarea celor 165 de paturi din spitalele buzoiene va produce haos care se va răsfrânge direct asupra bolnavilor, plătitori de taxe şi impozite la bugetul de stat şi la cel al asigurărilor sociale. Liderul Sanitas Buzău, asistentul Mariana Munteanu a declarat astăzi că nu se știe încă data întâlnirii cu oficialul de la București, însă există speranța că se va schimba ceva, având în vedere că argumentele directorilor de spitale și a primarilor din localitățile în care există unități medicale, argumente prin care se cere ca cele 165 de paturi să nu fie desființate, sunt solide și logice.

Arătată cu degetul că nu s-a implicat suficient de mult în salvarea celor 165 de paturi din spitalele buzoiene, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău dă de înțeles că se va duce la Bucureşti cu temele făcute şi că va încerca să schimbe ceva în decizia luată la nivelul ministerului. Dacă demersurile se vor dovedi utile ori vor fi tardive iar oficialii din Ministerul Sănătăţii vor rămâne fermi în decizia de a scoate de la finanţare cele 165 de paturi din spitalele buzoiene rămâne de văzut.

Reducerea numărului de paturi din spitalele buzoiene a fost decisă printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, emis în octombrie anul trecut şi aplicabil din ianuarie 2012. Această reducere de paturi, înseamnă bani mai puţini primiţi de unităţile spitaliceşti, care şi aşa abia se descurcă cu bugetele prea mici în raport cu cazurile rezolvate şi cu avalanşa de pacienţi care trebuie trataţi.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.