spital nehoiu
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a controlat în ultima lună opt unități sanitare de pe raza județului Buzău și la toate s-au constatat deficiențe în ceea ce privește siguranța pacienților sau a angajaților ce își desfășoară activitatea în respectivele spitale. Este vorba despre Spitalul Județean Buzău, Spitalul municipal Râmnicu Sărat, Spitalul CFR, Spitalul orășenesc Nehoiu, Spitalul de boli cronice Smeeni, spitalele private „Ecomed” SRL din Vintilă Vodă și „Sf. Sava” din Buzău precum și Spitalul de Psihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca.
Conform raportului întocmit de reprezentanții ISU la cele 8 unități sanitare au fost constatate nu mai puțin de 26 de deficiențe printre care lipsa elementelor ignifugate la construirea șarpantei la spitalele din Nehoiu și Smeeni, utilizarea instalațiilor și echipamentelor de încălzire fără efectuarea reviziilor periodice la zi la Spitalul Județean Buzău, instalații electrice de iluminat cu corpuri suspendate direct de fire, fără globuri de protecție și prelungitoare montate direct pe materiale combustibile la Spitalul Județean Buzău, spitalul privat din Vintilă Vodă și Spitalul municipal Râmnicu Sărat, lipsa Planului de Intervenție în caz de incendiu la spitalul privat „Sf. Sava”.
Pentru deficiențele constatate pompierii au aplicat 26 de sancțiuni și au organizat în unitățile spitalicești activități de informare și exerciții de intervenție și evacuare în care a fost implicat personalul unităților sanitare. Chiar și în aceste cazuri rezultatul exercițiilor nu a fost unul satisfăcător înregistrându-se timpi mari de evacuare sau necunoașterea obligațiilor și a modului de acțiune în caz de incendiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.