Numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 aflat în creștere în județul Vrancea îi determină pe responsabilii din județul vecin să ia măsuri pentru exportarea unora dintre cazuri. Ar fi vorba despre persoanele asimptomatice care vor fi îmbarcate în autocare și trimise la spitalele din Râmnicu Sărat și Brăila. Astfel, zeci de bolnavi în cazul cărora testele au indicat infectarea cu COVID-19 ar putea ajunge în cursul zilei de vineri la spitalele din Râmnicu Sărat și Brăila.

„Am fost informat că urmează să vină 30 de pacienți de la Vrancea. Suntem pregătiți, îi așteptăm, avem medicamente și echipament de protecție. Avem doi medici și am mai făcut o solicitare la DSP pentru un internist și un ATI-st în cazul în care vom avea nevoie. Pe lângă aceștia avem și medicii penumologi de la Râmnicu Sărat. În total avem 27 de pacienți, 12 bărbați, 9 femei și 6 copii”, a declarat managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat Adrian Danielescu.

În ultimele ore numărul de bolnavi infectați cu noul coronavirus la nivelul județului Buzău a depășit 60 de pacienți în timp ce la Brăila sunt, conform raportărilor Grupului de Comunicare Strategică, 18 cazuri confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.