Una dintre cele mai importante hotărâri aflate pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Buzău, cea privind aprobarea dezmembrării unei suprafeţe de teren din terenul total aferent Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău în vederea realizării investiţiei „Extinderea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe” nu a putu fi adoptată din cauza boicotului consilierilor județeni ai PNL și PSRO. Practic, consilierii PNL, cu excepția Florinei Stoian care nu a fost anunțată probabil de boicotul planificat, și cei doi consilieri ai PSRo, Andreea Gâdiuță și Adrian Ghiveciu nu au participat la ultima ședință ordinară a Consiliu Județean și astfel proiectul care ave nevoie de majoritate calificată pentru a fi adoptat a picat.
„Asta a fost opțiunea domniilor lor. Sper ca în prima ședință ordinară a viitorului consiliu va intra și acest proiect de hotărâre și va fi votat . Ceea ce este trist, și nu înțeleg de ce pentru că nu este vorba de campanie electorală, dar puteau să vină la acest punct pentru că nu era vorba decât de sănătatea oamenilor din Buzău. Pierzând timp putem pierde bani și nu era neapărat un proiect al cuiva anume ci era un proiect al tuturor pentru că toți au fost de acord, toți au votat pentru extinderea si alocarea de bani pentru UPU dar astăzi așa au crezut dânșii de cuviință. Probabil că au avut treburi mai importante”, a declarat la finalul ședinței de Consiliu Județean președintele Petre Emanoil Neagu.
Și deputatul PSD Marcel Ciolacu a criticat, într-o postare pe Facebook atitudinea aleșilor PNL și PSRo de la ultima ședință ordinară a Consiliului Județean din acest mandat.

Marcel Ciolacu”Consilierii PNL şi PSRO au blocat astăzi, prin absenţa lor de la şedinţa Consiliului Judeţean, un proiect de hotărâre important, care viza extinderea şi reabilitarea Unității de Primiri Urgențe ce deserveşte întregul judeţ. Nu numai că, prin vicierea votului, proiectul va fi întârziat cu cel puţin încă o lună, dar se riscă chiar şi pierderea finanțării necesare UPU Buzău. Această situaţie este cel puţin ciudată, dat fiind faptul că, pe lista consilierilor județeni propuși de PNL se află însuşi șeful UPU, medicul Adrian Zoican.
Şi asta nu e tot, aceiaşi „bravi” consilieri PNL şi PSRO au lipsit astăzi şi de la festivitatea de decernare a titlurilor de cetățeni de onoare pentru militarii buzoieni căzuți la datorie în Afganistan. Să fie lipsă de respect? Nepăsare? Sau altceva…denumiţi-o voi cum vreţi, însă eu consider că datoria morală a fiecăruia este să îşi ducă mandatul până la capăt, dincolo de orice interese mici şi meschine ar avea.
Cert este că PNL şi PSRO merg braţ la braţ. Sau, mai degrabă, dansează în familie. Cum care familie ? Familia Mocanu, dar în varianta extinsă, cu nou adoptatul Ovidiu Anghel.
PSD rămâne ferm pe poziţie şi îşi continuă proiectele în cadrul aceleiaşi Alianţe PSD-UNPR-ALDE, alianţa care de altfel a susţinut Guvernul Ponta, demonstrat statistic drept cel mai bun Guvern al României. De partea cealaltă îi regăsim pe toţi ceilalţi, cei care nu au demonstrat nimic, dar care în schimb au stiut sa taie milioane de salarii şi pensii”

Proiectul sus atenției consilierilor județeni viza dezmembrarea unei suprafeţe de teren de
5400 mp. din terenul total aferent Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău de 27.006 mp., situat în municipiul Buzău, strada Stadionului, nr. 7 în vederea realizării investiţiei „Extinderea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe” în cadrul POR 2014-2020.

Teren Spital

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.