Cristi BIGIU

Spitalul Județean Buzău ar putea avea pe viitor un management privat. Anunțul a fost făcut de președintele C.J. , Cristi Bîgiu, joi după ședința ordinară a Consiliului Județean Buzău. Bîgiu a explicat că după plecarea medicului Marius Anastasiu de la conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ va trebui găsit un înlocuitor dar că, pe viitor, nu este exclusă nici varianta unui management privat.
„Este adevărat că unul dintre numele luate în calcul pentru conducerea Spitalului Județean Buzău este medicul Cosmin Ursăchescu dar, în același timp ne gândim, pe viitor, și la varianta unui management privat. Oricum perioada de interimat se poate întinde până la 6 luni astfel că avem timp să ne gândim ce vom face pe viitor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Totodată, Bîgiu s-a referit și la recentele plecări ale medicilor din Spitalul Județean explicând că instituția pe care o conduce nu ar fi putut face mai mult pentru ca aceștia să rămână pe posturi și s-a arătat mulțumit de faptul că medicul Marius Anastasiu va rămâne să profeseze în Spitalul Județean Buzău chiar dacă a demisionat de la conducerea acestuia.
„În ceea ce îi privește pe medicii care au plecat nu cred că puteam face foarte multe pentru că au plecat în mediul privat și asta a fost alegerea lor. În ceea ce privește demisia domnului Anastasiu, ea vine în urma unor motive personale și nu avem ce să comentăm. Medicul Marius Anastasiu a avut curaj și a preluat conducerea Spitalului Județean Buzău într-o perioadă dificilă, iar cât a ocupat scaunul de manager s-a descurcat exemplar reușind să lase spitalul într-o stare mult mai bună decât l-a preluat. Îi mulțumesc și mă bucur totuși că va rămâne să profeseze în Spitalul județean Buzău pentru că este și un medic foarte bun”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.