vaccin

Direcția de Sănătate Publică Buzău va primi, la începutul săptămânii viitoare, primele doze de vaccin antigripal din acest sezon. Este vorba despre 7.000 de doze de vaccin pe care Ministerul Sănătății le-a repartizat populației județului Buzău. Conform catagrafierii făcute de Direcția Pentru Sănătate Publică, necesarul de vaccin pentru acest an este de 30.000 de doze astfel că primele doze care vor ajunge de luni la Buzău reprezintă o primă tranșă.
În anii trecuți, vaccinarea antigripală a populației începea mult mai devreme dar în acest an, Ministerul Sănătății a anunțat oficial că „a amânat campania de vaccinare antigripală pe motiv că activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale”.
La Buzău ar trebui să beneficieze de vaccinul antigripal oferit gratuit de Ministerul Sănătății
6090 de bolnavii cronici (catagrafiați anul acesta ), 170 de gravide, 4.000 de cadre medicale, 1140 de persoane instituționalizate și în jur de 18.600 de persoane vârstnice de peste 65 de ani.
Conform specialiștilor vaccinarea antigripală a populației ar fi trebuit să înceapă și în acest an mult mai devreme dat fiind că doar în ultimele săptămâni s-a înregistrat un val de creștere a afecțiunilor respiratorii. Nu mai departe de săptămâna trecută la nivelul județului Buzău au fost înregistrate peste 2.650 de viroze și pneumonii din care în 65 de cazuri s-a impus internarea iar săptămâna aceasta s-au înregistrat peste 3.300 de îmbolnăviri.
Anul trecut, campania de vaccinare antigripală a demarat pe 15 noiembrie, iar Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit 12.905 doze de vaccin antigripal în trei tranșe, astfel :
– prima tranșă- 5500 doze
– a doua tranșă- 5130 doze
– a treia tranșă- 2275 doze.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.