Problema lipsei de personal din Spitalul Județean Buzău ar putea fi în curând rezolvată după ce Ministerul Sănătații a dispus deblocarea a câteva sute de posturi în întreaga țară. La Buzău ar fi nevoie de deblocarea a 39 de posturi aici fiind incluși atât asistenți, medici, cât și personal auxiliar. Conducerea Spitalului Județean a întocmit o situație cu posturile deficitare și așteaptă acum aprobarea lor de către conducerea ministerului de resort.
„Au fost solicitate 39 de posturi ceea ce înseamnă 5 medici, 22 asistente și 12 posturi de personal auxiliar cu care sperăm să acoperim satisfăcător nevoile de încadrare existente la acest moment”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, medicul Marius Anastasiu.
În prezent, cele mai afectate de lipsa de personal sunt secţiile de radiologie şi oncologie. Cea mai stringetă situație se întânește însă la Unitatea de Primiri Urgențe. Medicii de la urgențe nu au fost niciodată suficienți iar Unitatea de Primiri Urgențe înregistrează aproape zilnic peste 100 de persoane care reclamă diverse probleme medicale. Mai mult, singurul medic specialist în medicină de urgență pe care îl avea Spitalul Județean Buzău, medicul Bogdan Cojocaru a părăsit postul în prima jumătate a anului. Acum, gărzile la UPU sunt asigurate în cea mai mare parte de medici de familie cu competențe în medicina de urgență.
„Există o problemă mai delicată la UPU unde deși avem patru medici rezidenți în ultimul an situația lor este incertă iar unii chiar au declinat oferta de a veni la post”, a declarat directorul Spitalului Județean Buzău, Marius Anastasiu.
Rămâne de văzut care vor fi soluțiile găsite de noua conducerea după ce Ministerul Sănătății va debloca posturile solicitate. Ultimele angajări la Spitalul Județean au fost făcute în urmă cu doi ani când recrutările în sistemul bugetar au fost îngheţate.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.