aripa noua spital
Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat, la finele săptămânii trecute, finanțarea proiectului ”Reabilitarea/modernizarea Spitalului Județean de Urgență Buzău”, din economiile făcute în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.
Valoarea proiectului accesat de Consiliul Județean Buzău se ridică la 9,2 milioane de lei, contribuția instituției buzoiene fiind de 2% din valoare.
Spital Parscov-25
”Buzoienii au nevoie de acest proiect. Știm cu toții că este nevoie de reabilitarea Spitalului Județean Buzău, iar acesta este unul dintre proiectele care vizează cea mai importantă unitate spitalicească din județ. Tot în acest an vreau să începem și reabilitarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe. Toate aceste lucrări vin în continuarea celor care au vizat refacerea Ambulatoriului de Specialitate și a secției de chirurgie pediatrică”, a declarat Cristi Bîgiu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Reabilitarea Spitalului Județean Buzău cu bani de la Uniunea Europeană trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2015 și presupune izolarea termică a unității, schimbarea instalației de încălzire, precum și refacerea și dotarea clădirii centralei termice.
Până acum Consiliul Județean a făcut pașii premergători aprobării proiectului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie organizată procedura de licitație și demararea lucrărilor propriu-zise, astfel încât lucrarea să fie gata până la finele anului viitor.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.