urgente spital -terapie intensiva

La ultima sedinta a Cosiliului Judetean a fost aprobat un proiect de hotarare care prevede operarea unei rectificari bugetare in cazul fondurilor alocate Spitalului Judetean, rectificare in urma careia suma de 130.00 de lei si-a schimbat destinatia, fiind defalcata de la bugetul de bunuri si sercivii si alocata platii burselor catre medicii rezidenti din cadrul unitatii medicale buzoiene, adaugandu-se sumei de 100.000 de lei, alocate initial.

Hotararea aprobata in sedinta din luna iunie a Consiliului Judetean a avut la baza o cerere in acest sens adresata de catre conducerea spitalului, document semnat de managerul interimar Cosmin Ursachescu si de directorul financiar Valeriu Neacsu.

In documentul respectiv sunt invocate noile prevederi legislative referitoare la bursele in cuantum de 670 de lei ce trebuie acordate lunar medicilor rezidenti cu un salariu brut mai mic de 30.000 de lei. Initial, fusesera alocati in acest scop 100.000 de lei la capitolul „alte cheltuieli”, suma insuficienta, motiv pentru care s-a impus suplimentarea sa cu bani alocati altor sectoare.

Astfel, din bugetul initial pentru bunuri si servicii, caruia ii fusese alocata suma totala de 31.302.800 de lei, a fost defalcata suma de 130.000 de lei, care  s-a adaugat la capitolul „alte cheltuieli”, fiind destinata platii burselor. Astfel, suma totala de care Spitalul Judetean Buzau dispune pentru plata burselor rezidentilor este de 230.000 de lei, in timp ce bugetul pentru bunuri si servicii   s-a diminuat la 31.172.800 de lei.

Referitor la aceasta hotarare adoptata in ultima sedinta a Consiliului Judetean, presedintele Cristi Bigiu, a declarat ca era necesara o astfel de rectificare, intrucat, in caz contrar ar fi existat riscul ca la un moment dat, spitalul sa ajunga in imposibilitatea de a achita bursele rezidentilor, din lipsa de fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.