Impresionați de drama celor blocați în case de iarna și viscolul ucigaș, tinerii politicieni din USL Buzău au sărit,  în ajutorul persoanelor sinistrate din comunele izolate oamenicare, odată cu noul val de ninsori, ar putea fi afectați din nou.   Fără a avea o acțiune gândită în comun, tinerii politicieni din PSD și PNL au ieșit în acest week-end în teren pentru ajuta, în special, la scoaterea din nămeți a persoanelor vârstnice.
Astfel, tinerii liberali din Buzău și Râmnicu Sărat au acționat atât sâmbătă cât și duminică în zona localității Ghergheasa, acolo unde mai multe locuințe din marginea satului erau aproape înghițite de zăpadă. Dacă sâmbătă au acționat pentru împărțirea de ajutoare persoanelor sinistrate din satele Sălcioara și Ghergheasa, duminică, 20 de tineri liberali au pus mâna pe lopeți și au ajutat la degajarea zăpezii  în 8 locuințe acoperite aproape complet de nămeți sau la deszăpezirea aleilor de acces în curțile celor mai bătrâni dintre locuitorii comunei.

”Sâmbătă, la Ghergheasa am văzut case acoperite aproape complet de zăpadă, cu oameni care nu mai aveau pâine, nu mai aveau medicamente deși viața lor depinde de tratamente, am văzut bătrâni care se gândeau la moarte pentru că nu mai puteau îndura atâta durere și neputință în fața naturii neiertătoare. Nu am putut sta deoparte și astăzi am venit cu 20 de tineri să-i ajutăm pe acești oameni atât de greu încercați în aceste zile”a declarat președintele TNL Buzău, Florin Colgiu.
Și o echipă a TSD Buzău a participat sâmbătă, 11 februarie, la operațiunile de deszăpezire din comuna Săgeata. Tinerii social democrați, coordonați  de vicepreședintele TSD Buzău, Ionela Dobrică, au intervenit la Săgeata cu sprijin logistic din partea organizatiei județene a PSD, pentru a da o mână de ajutor autorităților din zonă.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.