Viscol puternic în sudul județului Buzău iar problemele pe șosele au apărut deja. În această seară, autoritățile buzoiene au decis închiderea circulației pe
DN 2 C Costești-Padina-Slobozia în timp ce pe DN 2 E 85 Buzău-Urziceni și pe DN 2 B Buzău-Brăila, nu vor mai avea acces, cel puțin în această seară, mașinile mai mari de 3, 5 tone.
Între timp, probleme au început să apară și pe drumurile județene abia curățate de drumari. De exemplu, șoseaua dintre Glodeanu Siliștea și Glodeanu Sărat, DJ 102 H, a fost din nou închisă, după ce drumarii abia reușiseră să dea drumul circulației.
Prefectul de Buzău, Paul Beganu, a anunțat în această după amiază că 3 localități sunt izolate, se mențin blocate 15 drumuri județene cu 24 de tronsoane pe care se lucrează, în timp ce fără electricitate sunt 16 localități. Din nefericire, nu sunt șanse ca aceste localitățăi să primească curent electric în viitorul apropiat întrucît vântul suflă din ce în ce mai tare și nu va mai permite muncitorilor de la Electrica să acționeze pentru remedierea avariilor.

De asemenea, prefectul a transmis autorităților locale ca dacă va fi nevoie să solicite decretarea stării de alertă. ”In cursul dimineții am transmis către fiecare autoritate locală, am solicitat ca până pe 14 februarie să transmită o situație a pagubelor produse, să avem o estimare la sfârșitul fenomenului. Am transmis că există posibilitatea și disponibilitatea ca aceștia să declare stare de alertă pe terioriul fiecărei comune cu avizul Perfecturii să-și ia măsurile specifice fiecare localitate în parte. Unde e cazul, ei să solicite să instituie starea de alertă, pentru că se poate asta, cu avizul prefectului”, a declarat prefectul de Buzău, Paul Beganu.
Totodată, reprezentantul Executivului în teritoriu a apreciat ca fiind prematură declararea stării de urgență așa cum a solicitat în această dimineață președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
Pe de altă parte, chestorul de poliție Ion Dascălu a precizat faptul că pînă luni la prînz se va lucra cu ”motoarele turate la maxim” pentru că până marți, probabil, vremea nu va mai permite intervenția utilajelor de deszăpezire în zonele izolate.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.