Situația dramatică în care se află mii de persoane din localitățile buzoiene izolate l-a determinat pe senatorul PNL de Buzău Cristi Bîgiu să solicite Prefecturii județului decretarea stării de alertă la nivelul județului nostru. Bîgiu este de părere că decretarea stării de alertă este necesară pentru îndepărtarea marilor cantităţi de zăpadă deja existente care pun în pericol viaţa şi sănătatea locuitorilor şi evacuarea populaţiei din casele ameninţate de prăbuşire. Liberalul consideră că situația oamenilor din zonele lovite de viscol și ninsori este cu atât mai îngrijorătoare cu cât ”discutăm de o populaţie în marea majoritate îmbătrânită care nu poate ieşi să dea la lopată din motive de sănătate – cum a sugerat premierul României, rupt de realităţile din mediul rural”, după cum se arată într-un comunicat remis astăzi de candidatul USL la Consiliul Județean, Cristi Bîgiu.
”Toate cele expuse constituie factori de risc la adresa vieţii locuitorilor, la adresa integrităţii lor fizice gândindu-ne că acele case apăsate de tonele de zăpadă pot oricând ceda sub presiune. Un risc major la adresa locuitorilor, pe lângă lipsa celor necesare vieţii, alimente, apă, este deja constituit de lipsa medicamentelor care de multe ori îi menţin în viaţă pe cei bătrâni şi bolnavi”, a subliniat liberalul care solicită, în aceste condiții, decretarea stării de alertă în județul nostru.
Ieri, senatorul Cristi Bîgiu a mers personal la Ghergheasa şi în alte localităţi ale judeţului Buzău pentru a duce alimente și apă oamenilor crunt loviți de furia naturii. Alături de senatorul liberal au mers la Ghergheasa și doi medici care i-au consultat și le-au dat medicamente bolnavilor din localitățile paralizate de nămeții cât casa.
Ciprian STERIAN

8 COMENTARII

  1. Il invit pe d-nul Bigiu sa vina si la POSTA CILNAU si sa-l intrebe pe Lazar -primar PNL, ce a facut el pt locuitorii comunei in aceasta perioada. Ce sa ne mai miram de comunele indepartate cand in aceasta comana, strabatuta de un DRUM EUROPEAN, n-a deszapezit nici macar 1 metru de drum. A trecut o vola trimisa de Ivanescu pentru a putea sa ajunga la mama lui, dar macar n-a facut treaba pana la capat, adica atunci cand se intalnesc doua masini este JALE……..Sa vina sa vada drumul de la fostul CAP si sa vada cum merg oamenii pe deasupra gardurilor …..Stie sa se laude in toate ziarele cu „realizarile” lui, insa comuna arata mai rau decat pe vremea raposatului. Ii invit pe cei care scriu asemenea aberatii despre asa zisele realizari ale lui Lazar sa vina intai sa verifice ………….

  2. In cate din localitatile imbatrinite, in care populatia este neputincioasa, ati fost ca sa dati la o parte zapada din locuinta unui nepastuit aflat in varsta inaintata? De ce nu intrebati primarii de acolo ce masuri concrete au luat? De ce doar criticati stand la caldurica biroului?

  3. ce minte poti avea sa critici o asemenea actiune? in timp ce bigiu era in zonele inzapezite mocanu refuza ajutor pentru deszapezire. de ce nu se duc si altii sa faca politica din’asta prin care sa ajute oamenii? cred ca de la atata intriga uitam ce inseamna umanitate si ce inseamna politica. in momente din’astea nu se cheama ca faci politica, se cheama umanitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.