Cablurile electrice sunt la pământ sau în nămeţi

13 comune din județul Buzău rămân nealimentate duminică în timp ce oamenii din 5 localități sunt încă izolați de nămeți care ajung să măsoare și până la 6 metri.
Localitățile izolate sunt Balta Albă, Vâlcelele, Glodeanu Siliștea și Valea Salciei. Oamenii din aceste localități sunt sub nămeți de o săptămână, unii asvând casele sub zăpadă, nu au curent electric, nu mai au mâncare, apă și medicamente.
De asemenea, duminică dimineață, 13 comune mai sunt nealimentate cu energie electrică. Între timp, drumarii au reușit să dea drumul circulației și singurului drum național care mai era închis în județul Buzău, DN 22 Rîmnicu Sărat-Brăila, pe acest tronon circulându-se însă cu restricții, având acces doar mașinile sub 3,5 tone. Astfel, în acest moment în județul Buzău se circulă pe toate drumurile naționale, cu restricții pe unele pentru mașinile de mare tonaj, probleme rtămânând însă pe mai multe șosele județene pe unde drumarii acționează inclusiv duminică.

În județul Buzău, continuă să vină ajutoare din toată țara de la cei impresionați de drama fasmiliilor izolate de nămeții cât casa. Potrivit lui Prahoveanu, în localitatea Smeeni duminică vor ajunge două mașini cu lemne din județul Brașov pentru cei care nu mai au cu ce se încălzi. De asemenea, la Glodeanu Siliștea vor ajunge în cursul zilei 14 mașini off-road din București care le vor duce localnicilor alimente și apă potabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.