Sebastian Radu

În plin scandal al câinilor fără stăpân, factorii de decizie de la nivelul municipiului Buzău s-au întâlnit, joi la sediul Primăriei Buzău pentru a actualiza planul de măsuri pentru gestionarea unei probleme ce se dovedește de ani buni aproape imposibil de rezolvat. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinare, ai Jandarmeriei, Poliției, Primăriei și Poliției Comunitare s-au așezat la masa discuțiilor și au stabilit o serie de măsuri care, implementate, ar putea rezolva problema câinilor fără stăpân în doi ani de zile.
„Principala cauză a apariției câinilor fără stăpân din Buzău este proasta gestionare a câinilor din proprietatea persoanelor fizice sau juridice din municipiu. Avem identificați până acum aproximativ 6.000 de câini care sunt în proprietatea persoanelor fizice sau juridice din Buzău, avem o hotărâre de Consiliu Local care prevede obligativitatea stăpânilor de a-i steriliza și microcipa în termen de 6 luni si vom trece întâi la informarea stăpânilor iar apoi vom trece la sancțiuni”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sebastian Radu.
În ceea ce privește câinii fără stăpân, municipalitatea va aștepta publicarea noii legi și a normelor de aplicare iar până atunci se vor întreprinde activități conform legislației în vigoare. În ceea ce privește maidanezii adoptați în ultimii ani, Poliția Locală și Direcția Sanitar Veterinară urmează să treacă la verificări asupra celor care au luat câinii pe semnătură iar dacă aceștia nu s-au achitat de obligațiile asumate prin actul de adopție vor fi sancționați.

„Dacă măsurile vor fi luate și se va gestiona situația câinilor din curțile oamenilor, în maxim 2 ani de zile se va ajunge într-o situație de normalitate în Buzău. Dacă nu vom mai alimenta strada cu câini, în maxim doi ani ar trebui să scăpăm de această problemă. Avem alocați banii necesari, personal suficient și există și voința necesară pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat viceprimarul Sebastian Radu.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.