Caini fara stapan

Medicul veterinar Dănuț Păle nu se mai ocupă de coordonarea serviciului de ecarisaj al Primăriei Buzău. Viceprimarul Sebastian Radu a declarat, miercuri, la finalul unei întâlniri a instituțiilor implicate în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân că medicul Păle se va ocupa de acum înainte doar de consilierea celor care intenționează să îndepărteze maidanezii de pe străzile din Buzău.
„Doctorul Dănuț Păle se va ocupa de acum înainte doar de consilierea noastră pentru că s-a ocupat o bună perioadă de timp de această chestiune și cunoaște care sunt problemele, însă doctorul Paraschiv se va ocupa de acum înainte de acest capitol”, a declarat viceprimarul Sebastian Radu.
La rândul său, medicul Dănuț Păle, care este și președintele Colegiului Medicilor Veterinari din Buzău, a declarat că, predând ștafeta colegului său mai tânăr Emil Paraschiv, se va bucura de mai multă libertate și poate face mai mult pentru rezolvarea unei dintre cele mai stringente probleme ale buzoienilor.
„Pentru liniștea instituțiilor de control, consider că sunt mult mai util ca voluntar, am mai multă libertate și pot face mult mai multe lucruri. Echipa este formată, Primăria este hotărâtă și cu toții trebuie să rezolvăm aceasta problemă pentru că legislația ne va permite clar să împăcăm pe toată lumea”, a declarat medicul Dănuț Păle.
Medicul Dănuț Păle s-a ocupat de serviciul de ecarisaj al Primăriei din luna iunie a anului 2010 și până în acest an când Curtea de Conturi a constatat anumite nereguli în procedurile de achiziție a hranei și a diverselor materiale sanitare utilizate la Padocul Primăriei.
Săptămâna trecută, medicul Dănuț Păle a declarat pentru Observatorul Buzoian că în ultimii trei ani cât s-a ocupat de problema câinilor fără stăpân din oraș în padocul Primăriei Buzău au ajuns peste 7000 de maidanezi și aproape tot atâția au fost eutanasiați pentru că sufereau de anumite boli sau pentru că nu au fost revendicați. Tot pe perioada când medicul Păle s-a ocupat de coordonarea serviciului de ecarisaj al Primăriei au fost dați spre adopție 220 de câini ai căror stăpâni urmează să fie verificați în perioada următoare dacă respectă obligațiile stabilite în actul de adopție.
Acum, când nu se va mai ocupa personal de problema câinilor fără stăpân, medicul Dănuț Păle a declarat că există mai mulți vinovați pentru situația care trenează de mai multă vreme la nivelul municipiului.
„Toată lumea a avut o vină în nerezolvarea acestei probleme. Legea a fost interpretată anapoda, Autoritatea Sanitar Veterinară a trimis o circulară prin care a spus că este inaplicabil un anume articol, ONG-urile au făcut și ele mai mult rău decît bine, Curtea de Conturi a tratat problema strict economic și cred ca a fost o greseală, presa nu a înțeles despre ce este vorba sau poate nu a vrut să înțeleagă dar, sper ca de acum încolo, lucrurile să se rezolve”, a conchis Dănuț Păle.
Ciprian STERIAN

9 COMENTARII

  1. Vine ziua Z,in octombrie cind BOSCODEALA trebue sa dea explicatii privin furaciunile de la F C GLORIA,dar poate or sa il intrebe aia si de URBIS! si de CASELE SOCIALE,si de INCRDINTARILE DIRECTE la diversi prieteni,LA IMPROPIETARIRILE unor smecheri cu terenuri din domeniu public,si la jafului nesfirsit din primaria buzau.PILE este unul dintre beneficiarii de favoruri ,unul di gasca lui BOSCO,iar astia cind pute rau o iau la fuga,cum sa nu plece cind a jefuit alaturi de edit ,banul public,el fiind propietar de farmacie veterinara,ori farms ii,de unde se achizitionau vaccinuri,hrana si diverse medicament de uz canin,si Mai ales cind primarul iti da sa ai grija pe bani publici evident.,de ciinii comunitari.

  2. E un profesionist dr. Pale. Tudor, esti atat de frustrat incat ai ajuns sa-ti postezi cu copy-paste pe toate siteurile aceleasi ineptii. Putini oameni pasionati de meserie ca dr. pale, nu te supara!

  3. Va inselati. Doctorul Pale isi facea bine si cu rapiditate treaba cand era solicitat de cetateni sa ridice cainii. Cainii trebuie sterilizati. Vor disparea pe cale naturala. varsta medie a unui caine comunitar este de 6 ani..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.