Viorica MIHALASCU

A început numărătoarea inversă până ce clopoțelul va anunța debutul unui nou an școlar. Din păcate, un nou an în care mulți dintre elevii buzoieni vor învăța în aceleași condiții ca și frații lor mai mari ori chiar ca părinții lor.
În urma controalelor efectuate la solicitarea Instituției Prefectului, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Buzău au constat o serie de nereguli în unitățile de învățământ care urmează să-și deschidă porțile peste doar câteva zile.
Astfel, în urma controalelor efectuate de DSP, verificări fiind demarate în aceeași perioadă de ISU și IȘJ, inspectorii au trecut prin 94 de unități de învățământ din 29 de localități buzoiene. Este vorba despre 16 școli generale cu clasele 1-4, 44 de școli generale cu clasele 1-8, 31 de grădinițe cu program normal și 3 licee.
Potrivit directorului DSP Buzău, dr. Viorica Mihalașcu, principalele neconformități identificate în perioada controlului au fost următoarele:
– neasigurarea unor spații corespunzătoare pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ în unitățile supuse procesului de reabilitare; s-a apelat la spații improvizate, nepregătite din timp pentru acest scop
– neasigurarea unui sistem corespunzător în ceea ce privește distribuirea apei potabile în unitățile școlare; marea majoritate a unităților nu dispun de sisteme igienice de distribuție(arteziene).
– neasigurarea unor grupuri sanitare corespunzătoare – racordare la apă curentă, asigurarea unui număr suficient de cabine, dotare cu obiecte sanitare adecvate vârstei, materiale pentru igiena individuală
– nerespectarea Ordinuuli MS nr. 1955/1995 pentru aprobarea Normelor de igienă privind unitățile pentru ocrotirea, educarea și instruirea copiilor și tinerilor, referitor la terenul aferent unităților, care să permită desfășurarea în aer liber în condiții de siguranță a activităților recreative
– nerespectarea prevederilor OG 96/2002 pentru acordarea gratuită a produselor lactate și de panificație, în sensul că spatiile de depozitare nu sunt amenajate corespunzător, nu sunt dotate cu agregate frigorifice de capacitate suficientă, iar personalul desemnat nu este în totalitate instruit prin cursuri profesionale de ”Noțiuni fundamentale de igienă”.
Un raport complet în urma verificărilor comandate de Prefectură în școlile și grădinițele buzoiene va fi dat publicității joi după amiază.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.