Interzicerea microbuzelor și autobuzelor pe drumul DJ 203 K, de la Podul de la Mărăcineni până la Mătești a inflamat spiritele în rândul buzoienilor. Oamenii sunt extrem de revoltați de măsura luată de autorități și-i condamnă pe cei care nu fac nimic ca lucrurile să revină la normal. Situația va deveni critică de-a dreptul lunea viitoare când elevii vor începe școala iar cei din zona Mărăcineni-Căpățânești-Potoceni-Mătești se vor afla în situația de a face naveta pe jos sau cu vreo mașină de ocazie.
Buzoienii se simt batjocoriți de autorități și fac apel la cei ce pot lua decizii să nu lase lucrurile așa, pentru că oamenii vor ieși în stradă pentru a-și cere drepturile. De altfel, localnicii din Mărăcineni amenință că vor bloca șoseaua dacă se va menține decizia ca microbuzele și maxi-taxi 2 să nu circule până la Mătești.

”Să nu ne credeți infirmi, avem un cuvânt de spus. E bătaie de joc”, strigă buzoienii disperați că vor trebui să facă naveta pe jos, zilnic, în lipsa mijloacelor de transport în comun ce nu vor mai fi lăsate să circule pe la ei prin poartă.
”E bataie de joc din partea „marelui” Consiliu. Consiliule sa nu-ti tot bați joc de buzoieni ??? cum sa retragi un mijloc de transport fără ca măcar să anunți cetățenii….de informare ați auzit??? toți locuitorii comunelor sunt foarte revoltați….să nu ne credeți infirmi….avem un cuvânt de spus și mai mult ca sigur îl vom face auzit. Jecmaneală pe față să plătești 5 lei pt 5 km…unde ați pomenit așa ceva??? plus ca ruta voastră Buzău-Lopătari trece în trombă pe lg locuitorii din comună….cu fețele lipite de geamuri….calare unul peste altul??? așa e legal ??? să stăm ca sardelele în conservă???”, scrie o cititoare a Observatorului Buzoian.

” Doamnă eu stau în Săpoca şi preferam să merg pe jos din Măteşti de unde luam 2. Cernăteștiul îmi ia 5 ron până la pod la Mărăcineni ne jupoaie de vii. Autobuzele nu intrau în satul Mâţeşti decât 1 km deci nici decum nu ajungeau în Săpoca. Trebuie să mergem cu hoţii de pe traseul Buzău-Cernăteşti care pentru 6-7 km pod Mărăcineni prima staţie Săpoca îmi taie un bilet de 5 ron este normal e jupuire pe faţă”, scrie un alt cititor.

”Ar trebui sa le fie rușine, la noi sunt foarte mulți oameni si școlari care fac naveta la Buzău. La ora 7 erau băgate 2 autobuze și erau pline, cum ar putea face fata Cernateștiul și Lopătari când și ăia sunt încărcați? LA 2 PAȘI DE BUZĂU NU AVEM CU CE AJUNGE LA JUDEȚ:-):-):-). suntem de tot râsul acum. Rușine sa le fie.”, e un alt comentariu publicat luni pe Observatorul Buzoian.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi în com. Mărăcineni este de domeniul fantasticului…
Acești domni care au hotărât să nu mai lase microbuzele și Autobuzele de la Transbus, nu trebuia să ne lase așa…să nu știm cu ce plecăm de acasă și cu ce sosim.
Trebuia să ne pună la dispoziție alte mijloace de transport, să facă anunț public programul traseului. Dacă am fi știut cine a preluat licitația ne informam singuri asupra programului și stațiilor.
DOMNILOR!!! CÂND VOM IEȘI DE LA SERVICIU DE UNDE LUĂM MIJLOCUL DE TRANSPORT??? LA CE ORĂ???
AȘA CEVA NU CRED CA S-A ÎNTÂMPLAT îN NICI O ȚARĂ!!! RUȘINE!!!!
Chiar nu s-au gândit că ne putem pierde serviciul???”, scrie Mariana, o altă cititoare de-a noastră.

Problema transportului în și dinspre oraș a localnicilor din comunele Mărăcineni și Săpoca nu are o rezolvare imediată. Conform oficialilor, până luni, autobuzele și maxi-taxi au circulat în baza unei licențe temporare obținută de Agenția de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mărăcineni –Săpoca” care nu mai este valabilă din cauza schimbării legislației. Pentru rezolvarea problemei trebuie obținute o serie de documente cum ar fi avize ale ANRSC, ale consiliilor locale din Mărăcineni, Săpoca și Buzău dar și de la Consiliului Județean.
Cu toate acestea primarul comunei Mărăcineni este optimist și spune că situația s-ar putea rezolva într-o săptămână.

La rândul lor, localnicii cred că o ieșire în stradă este unica soluție pentru rezolvarea situației în care sa ajuns. Și cum nici o luptă modernă nu se poate da fără un anunț pe Facebook, oamenii din Mărăcineni și-au creat un grup pe rețeaua de socializare intitulat sugestiv „Vrem din nou 2” iar marți au făcut primele invitații pentru a se strânge în fața Primăriei din Mărăcineni în încercarea de a determina factorii responsabili să ia măsurile care se impun ca mijloacele de transport urban să poată circula din nou pe drumul județean.

„Cu toții avem nevoie să ajungem undeva nu numai pe raza comunei Mărăcineni și Săpoca. Avem nevoie de (maxi-taxi, dar și trans-bus) zic să ieșim în stradă deoarece avem nevoie de doi! Să nu lăsăm să treacă nici Lopătari (autobuz) . Haideți oameni buni să facem ceva. HAI ÎN STRADĂ! Mâine sunteți alături de noi?? Elevi , muncitori , pensionari ?? Sunteți alături de noi? Atunci mâine ora 11:00 în fața Primăriei Comunei Mărăcineni . Vă așteptăm, avem nevoie de transport”, este mesajul postat pe grupul nou creat pentru rezolvarea transportului în comun la Mărăcineni.

Citește și :

Problema transportului în comun pentru locuitorii din Mărăcineni și Săpoca NU are o rezolvare imediată

Localnicii din Mărăcineni amenință cu blocarea șoselei dacă autoritățile nu dau drumul la autobuze și microbuze până la Mătești

Lovitură grea pentru navetiștii din Mărăcineni și Săpoca după ce microbuzele de transport urban nu mai au voie să circule până la Mătești

3 COMENTARII

 1. […] Interzicerea microbuzelor și autobuzelor pe drumul DJ 203 K, de la Podul de la Mărăcineni până la Mătești a inflamat spiritele în rândul buzoienilor. Oamenii sunt extrem de revoltați de măsura luată de autorități și-i condamnă pe cei care nu fac nimic ca lucrurile să revină la normal. Situația va deveni critică de-a dreptul lunea viitoare când elevii vor începe școala iar cei din zona Mărăcineni-Căpățânești-Potoceni-Mătești se vor afla în situația de a face naveta pe jos sau cu vreo mașină de ocazie. Buzoienii se simt batjocoriți de autorități și fac apel la cei ce pot lua decizii să nu lase Sursă știre […]

 2. Cetateanul de rand a ajuns bataia de joc a alesilor nostri platiti de noi ,din impozitele si taxele catre stat.Caci IN 25 DE ANI au distrus tot ,toata industria ,agricultura din tara asta ca sa mai contribuie la bugetul statului.
  Ei fura pe rupte, cand ii ia DNA-ul si-i ascunde tipa ca din gura de sarpe ca vor conditii de Dubai si confort de 7 stele ,Nu-s la parnaie la pedeapsa, vor la relaxare tot pe banii nostri, ca nu stiu ce sa mai impoziteze ca sa ne mai jupoaie .
  Iar cand e vorba de interesul cetateanului nu-i intereseaza ,cetateanul nu exista pentru politicieni, doar votul o data la 4 ani conteaza atat.
  Cum s-a circulat ani si ani de zile pe traseul 2 cu atatea firme iar acuma trebuie sa fie castigatoare numai una ,care nici macar nu are capacitatea de transport necesara pentru a face fata nr mare de calatori ,abonati si elevi zilnic???
  Cum de s-a putut circula la un pret de 1.5-2 lei /biletul iar acuma tariful musai sa fie 5 lei ?
  S-a dilatat cumva traseul si a crescut kilometrajul?
  Cine este d-l senator din spatele acestei afaceri mizerabile ,care nu se gandeste la sutele de angajati si copiii de scoala ,navestisti in oras??
  Ar fi multe intrebari si multe mistere de lamurit dar noi vrem solutii imediate de rezolvare a situatiei nu gogosi politice si propaganda electorala.
  NU VA MAI BATETI JOC DE CETATENI, ROMANIA E A NOASTRA ,A TUTUROR ,NU DOAR A VOASTRA ,HOTILOR !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.