Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că MARIAN-SORIN GHEORGHE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 februarie 2013 – 20 aprilie 2015, întrucât simultan cu exercitarea funcţiilor publice în cadrul primăriilor Blăjani şi Mărăcineni, judeţul Buzău, respectiv la Instituţia Prefectului Judeţul Buzău, a exercitat şi funcţia contractuală de director de cabinet la Cancelaria Prefectului – Judeţul Buzău.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”, precum şi dispoziţiile art. 101, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 188/1999, potrivit căruia „Destituirea din funcţia publică se dispune, în condiţiile art. 78, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică, ca sancţiune disciplinară aplicată pentru motive imputabile funcţionarului public, în următoarele cazuri: […] b) dacă s-a ivit un motiv legal de incompatibilitate, iar funcţionarul public nu acţioneazã pentru încetarea acestuia într-un termen de 10 zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate”.

Persoana evaluată a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

MARIAN-SORIN GHEORGHE a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancţionează potrivit reglementãrii aplicabile demnitãtii, functiei sau activitătii respective […]”. „Persoana […] faţã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidentialităţii, impartialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.

 

Contactat telefonic subprefectul Sorin Gheorghe spune că nu a de’inut simultan funcțiile despre care se face vorbire în raportul ANI ;i că va contesta documentul de îndată ce va intra în posesia lui.

„Am afat din presă despre această stare de incompatibilitate. Când voi intra în posesia raportului ANI cu siguranță îl voi contesta. Nu am deținut simultan acele funcții. M-am înscris la un concurs pentru ocuparea funcției publice iar când am fost admis m-am suspendat din funcția deținută anterior „, a declarat subprefectul Sorin Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.