imagine de arhivă

A venit ziua cea mare pentru absolvenţii de liceu care, dezamăgiţi de notele de la bacalaureat, au depus contestaţie în speranţa unui rezultat final mulţumitor. Astăzi, au fost afişate în centrele de examinare rezultatele finale după recorectarea lucrărilor.

La Buzău, peste 1100 de contestaţii au fost depuse, cele mai multe la matematică şi română. Lucrările au fost recorectate în Vrancea iar surprizele sunt mari. Există teze ale elevilor buzoieni cu diferenţe foarte mari de notare. De pildă, pe listele afişate la centrul de examinare de la Colegiul Mihai Eminescu, un absolvent de liceu a avut iniţial 6.70 la română iar după recorectarea lucrării a ajuns la 9.40. O diferenţă enormă care va impune instituirea unei comisii de anchetă pentru a vedea cum a fost posibilă o asemenea eroare. Tot la Buzău un absolvent de liceu care a avut iniţial 7.4 la sociologie are acum, după recorectarea tezei, 3.80 şi a picat practic bacalaureatul. Iar surprizele de-a dreptul şocante nu se opresc aici.

Tot la centrul de examinare de la Eminescu, un absolvent a primit după recorectarea tezei la română nota 5 de la 3.90 cât avea iniţial iar un altul, la biologie, a primit după reanaliză aproape un punct, ajungând de la 6.95 la 7.85. Au existat însă şi situaţii nefericite. De pildă, cea descoperită la avizierul Liceului Pedagogic, situaţie în care un elev cu nota iniţială 5.00 la română s-a trezit cu 3.80.

O situaţie exactă a ceea ce au adus nou contestaţiile va fi făcută publică de Inspectoratul Şcolar Buzău, la orele după amiezii.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.