Comuna Mărăcineni pare să dea tonul în materie de incidente electorale iar lucru este lesne de înțeles atâta timp cât comuna face parte din Colegiul 7 Camera Deputaților, colegiul unde se va disputa cea mai aprihgă luptă electorală între candidații Cezar Preda din partea ARD și Marcel Ciolacu din partyea USL. E
Ieri după amiază, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Mărăcineni au fost sesizaţi telefonic de către un râmnicean în vârstă de 37 de ani, simpatizant al PSD, cu privire la faptul că, pe o stradă din satul Căpăţâneşti, simpatizanţi ARD oferă sume de bani localnicilor, în scop electoral.
Imediat după primirea sesizării, echipa operativă a intervenit la faţa locului, iar poliţiştii au demarat activităţile specifice unor astfel de situaţii, fiind audiate mai multe persoane din localitate. Totodată, având în vedere natura aspectelor reclamate, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea clarificării situaţiei de fapt.
Tot ieri, după lasarea întunericului un tânăr în vârstă de 31 de ani din Buzău a apelat S.N.U.A.U. „112” şi a sesizat că o persoană a fost agresată de către un simpatizant al unei formaţiuni politice, în timp ce lipea afişe electorale în satul Căpăţâneşti aspect care nu s-a confirmat în urma verificării făcute de oamenii legii. Poliţiştii au identificat doi buzoieni în vârstă de 31 (apelantul), respectiv 25 de ani, doi localnici de 18 ani şi un adolescent în vârstă de 16 ani, tot din comuna Mărăcineni. S-a stabilit că, în timp ce lipea afişe electorale pe un stâlp de la reţeaua de iluminat public, unul dintre tinerii de 18 ani a observat oprind în apropiere o autoutilitară, din care au coborât mai multe persoane, simpatizante ale unei alte formaţiuni politice. Un bărbat din grupul respectiv i-a strigat să nu mai lipească afişe, moment în care localnicul în vârstă de 18 ani a aruncat găleata cu aracet şi s-a îndepărtat, împreună cu cei care îl însoţeau, fără a fi lovit de cineva. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale împotriva celui care a apelat S.N.U.A.U. „112”, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.