Sute de buzoieni au participat, miercuri, la parada militară organizată pe Calea Eroilor din Buzău cu ocazia Zilei Naționale a României de către Divizia 2 Infanterie „Getica” în colaborare cu Prefectura, Consiliul Județean și Primăria Buzău.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au debutat la ora 11.00 primirea onorului dec către Prefectul Daniel Țiclea, cu intonarea imnului de stat, cu o slujbă religioasă de mulțumire oficiată de un sobor de preoți urmată de discursuri ale primarului municipiului Buzău, președintelui Consiliului Județean, prefectului județului Buzău și generalului de flotilă aeriană Ovidiu Bălan.

Printre invitații oficiali la parada de la Buzău s-a numărat și un veteran de război născut chiar de ziua României care a împlinit miercuri 99 de ani.

„Constantin Orzaru s-a născut la 1 decembrie 1922, în localitatea Boldu. La 20 de ani, a fost înrolat iar apoi a plecat în misiune pe front. A luptat pe frontul din vest, trecând prin Ungaria, Cehoslovacia,  străbătând munții Tatra. A luptat atât alături cât și împotriva nemților, oameni despre care spune ca erau un popor rece, dar militari disciplinați. De pe front,  își amintește luptele, si faptul ca moartea era ceva firesc”, a spus în discursul său generalul de flotilă aeriană Ovidiu Bălan.

Defilarea militarilor a debutat după discursurile oficiale și vreme de aproximativ  20 de minute prin fața buzoienilor au trecut atât militari din Garnizoana Buzău dar și mijloace tehnice din dotarea Armatei, Poliției, Pompierilor sau Poliției Locale. Totodată, mai multe avioane și elicoptere din cadrul unității militare de la Boboc au survolat Calea Eroilor în drum spre Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.