Județul Buzău participă în premieră la Târgul de Turism al României care a debutat, joi, la Complexul Expozițional Romexpo. Standul amenajat de Biroul de Turism al Consiliului Județean cu sprijinul ANTREC Buzău a atras atenția încă dinaintea deschiderii oficiale a târgului, atunci când numeroase persoane s-au arătat interesate de obiectivele turistice buzoiene și au solicitat pliante și mai ales hărți pentru a putea găsi mai ușor calea către zonele mai puțin umblate din județ. Printre atracțiile cu care standul Consiliului Județean Buzău, amenajat în incinta Complexului Expozițional Romexpo, a atras atenția vizitatorilor s-au numărat țesăturile tradiționale din păr de capră ale Amaliei Papazisu, împletiturile din sfoară ale Danielei Voicu, ouăle încondeiate ale Ioanei Matei și nu în ultimul rând tradiționalii covrigi de Buzău și cârnați de Pleșcoi, care au lăsat o bună impresie celor care le-au degustat. Pe lângă acestea, vizitatorii s-au arătat impresionați și de imaginile expuse în stand cu Vulcanii Noroioși, așezările rupestre de la Aluniș sau pietrele de chihlimbar de la Colți, existând și voci care au reclamat accesul deosebit de dificil în unele zone ale județului Buzău.
Pe de altă parte mai mulți vizitatori străini s-au arătat interesați de țesăturile și împletiturile realizate manual de Amalia Papazisu și Daniela Voicu pe care chiar le-au putut observa la lucru în standul Consiliului Județean Buzău iar alții chiar au cumpărat podoabe sau obiecte de decor de la cele două artiste.

Nu în ultimul rând, la festivitatea de deschiderea a târgului la care au participat ministrul delegat pentru IMM și Turism, Maria Grapini, președinta Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Corina Martin și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, județul Buzău, alături de alte câteva județe, a primit felicitări pentru participare și pentru intenția de a promova turismul românesc alături de celelalte firme de renume care participă de obicei la astfel de evenimente.
În următoarele zile, la standul județului Buzău din cadrul pavilionului C5 al Complexului Expozițional Romexpo, vizitatorii vor mai putea admira la lucru ansamblul Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Buzău dar și modul tradițional de încondeiere și vopsire a ouălor de Paști ce va fi prezentat de artista Ioana Matei.
Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României a debutat joi și își va închide porțile, duminică, 17 martie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.