Polițiștii din Buzău sunt în doliu după ce unul dintre colegii lor a murit subit, la doar 35 de ani.
Agentul șef adjunct Cătălin Motoașcă, șeful postului de Poliție din Racovițeni, a decedat luni seară, în Spitalul Județean Buzău, unde se afla de vineri, 20 octombrie.
Polițistul a venit la spital, acuzând probleme respiratorii, care se pare că erau vechi de câteva săptămâni.
Luni, familia polițistului a cerut ca acesta să fie transferat la Spitalul Floreasca din Capitală, însă reprezentanții spitalului spun că acest lucru era imposibil de realizat din cauza stării grave în care se afla tânărul polițist.
Luni seară, în jurul orei 19.00, agentul principal Cătălin Motoașcă s-a stins pe patul de spital.
Potrivit reprezentanților SJU Buzău, tânărul a murit în urma unui stop cardio respirator, apărut din cauza unui tromboembolism pulmonar. Miercuri, medicii legiști vor efectua necropsia, în urma căreia se va ști cu exactitate cauza exactă a morții dar și dacă medicii în grija căruia a ajuns polițistul au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l salva.
Conducerea Spitalului Județean a anunțat oricum că va analiza cazul, făcînd o anchetă internă.
De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău va face cercetări în acest caz.
Tromboembolismul pulmonar reprezinta o patologie respiratorie grava, in care artere pulmonare sau ramuri mai mic ale lor sunt obstruate de un embol (cheag de sange venit din circulatie). In embolia pulmonara se sisteaza astfel aportul de sange al unui teritoriu pulmonar. In functie de intinderea teritoriului afectat si de marimea embolului, gravitatea unui tromboembolism pulmonar variaza de la infarct pulmonar la insuficienta respiratorie acuta, soc carrdiogen, infarct al inimii drepte sau deces.
Cauza tromboembolism pulmonar:
Cauza in embolia pulmonara este obstruarea arterei pulmoanare, sau a ramurilor sale de catre un embol. Acest embol poate fi de natura gazoasa, din colesterol, din lichid amniotic, de natura tumorala sau din material septic. Acestea insa sunt cauze rare de tromboembolism pulmonar. Cea mai frecventa cauza de embolie pulmonara este migrarea unui embol de natura trombotica (cheag de sange). Cel mai frecvent acesta provine din venele profunde ale membrului inferior sau al pelvisului, se mobilizeaza fragmente, care prin inima dreapta ajung in arterele pulmonare. De aici vine si asocierea dintre embolia pulmonara si tromboza venoasa profunda sub denumirea de tromboembolism venos.
Cele mai frecvente simptome de tromboembolism pulmonar sunt în ordinea sunt: dispneea ( probleme cu respiratia ), durere toracică ( dureri in piept), durere toracică substern (in capul pieptului), tuse, sincopa (lesin), hemoptizie (tuse cu sange expectorat). Cele mai frecvente semne clinice de tromboembolism pulmonar în ordinea prevalenţei sunt: tahipnee (≥ 20/min) ( ferecventa respiratorie crescuta in tromboembolism pulmonar), tahicardie (> 100/min) (frecventa cardiaca marita), semne de tromboza venoasa profunda, cianoză (coloratie violaceu-albastruie la nivelul fetei), febră (> 38,5° C).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.